Over Stouwehof

Familiebedrijf

Over het familiebedrijf.

Berna en Lens Nekeman zijn de trotse eigenaren van de moderne stoeterij Stouwehof, gelegen in het landelijke Hasselt (Overijssel).

Al jaren is de familie Nekeman actief betrokken bij het fokken en trainen van dressuurpaarden. En dat doen ze succesvol met schitterende paarden uit het eigen fokprogramma STH. Ook de dochters Denise en Jeanine hebben een passie voor dressuur en zijn al vele jaren op hoog niveau actief in nationale en internationale wedstrijden. De eerste jaren in de ponysport en daarna de overstap naar de paarden.

Een paard ontwikkelen voor topsport wedstrijden vraagt veel tijd en aandacht. Ook goede genen hebben natuurlijk veel invloed. Daarom heeft Stouwehof een eigen fokprogramma ontwikkeld, genaamd STH.

Paarden worden gefokt en grootgebracht tot de leeftijd van 3 jaar, waarna ze zadelmak worden gemaakt. Dankzij kundige training worden de paarden klaargemaakt voor topsport wedstrijden. De kwaliteit van STH paarden is ook buiten Nederland opgemerkt. Er is veel interesse vanuit de internationale markt.

Binnen het bedrijf spelen vele facetten een rol. Hiervoor hebben wij een uitgebreid team dat zich dagelijks bezighoudt met de paarden. Waaronder Nicky Snijder als stalruiter en Yessin Rahmouni als ervaren trainer. Daarnaast is er een vast team kundige en toegewijde medewerkers: Jori Klein, Jarno Kloosterman, Ingeborg Mondria, Joelle van Putten, regelmatig verschillende stagiaires en diverse kundige externen als hoefsmeden en dierenartsen.

fam

De stal.

Stal Stouwehof, dat ruim 10 jaar geleden is gebouwd, is van alle faciliteiten voorzien voor het houden en trainen van paarden.

Wat direct in het oog springt is de grote trainingshal van 20 x 60 meter met veel licht voor optimale trainingsomstandigheden. Aansluitend aan de hal bevindt zich een stalgebouw dat van alle luxe is voorzien. Met 24 boxen is er voldoende ruimte voor hengsten, fokmerries en trainingspaarden. Een ruime zadel- en wasplaats met Sun Dance droogtunnel voor de paarden. Een door SEBO prachtig ingerichte zadelkamer en een “natte ruimte” met wasmachine wasdroger en voerkamer.  Het flybuster systeem zorgt voor een klimaat zonder hinderlijke insecten. 

In een afzonderlijk gebouw zijn overige faciliteiten te vinden. Loopstallen voor jonge opfokpaarden, quarantaine boxen, machineberging, stro-opslag, en een 18 meter stapmolen met overdekte longeercirkel.

De omvang van de gehele stal en bijbehorende landerijen is maar liefst 16 hectare. Op het terrein vind je 14 gras paddocks, 4 zand paddocks, een 20 x 60 eb- en vloed buitenbaan en een longeercirkel. Bekijk hieronder een impressie van de stal.

Scroll naar boven