Stal Stouwehof -
 
Dhr en mevr. Nekeman zijn al jaren actief in het opfokken
en trainen van dressuur paarden. De voormalige stallen in Zwartsluis boden geen uitbreidingmogelijkheden en er werd dus gezocht naar een nieuwe locatie.
 
Deze nieuwe locatie werd een bestaand rundveebedrijf aan de Verkavelingsweg te Hasselt, deze werd grotendeels gesloopt behoudens de bestaande bedrijfswoning. Op het bouwblok van 1 ha dat daardoor ontstond kon vervolgens een volledig nieuw en efficiënt complex worden gebouwd.
 
Inmiddels is de stoeterij 7 jaar in bedrijf.Op deze stoeterij worden paarden gefokt, opgefokt (tot een leeftijd van circa 3 jaar) en vervolgens zadelmak gemaakt, getraind in de sport uitgebracht op wedstrijden. De verkoop is voor een groot deel gericht op de internationale markt. 
 
 

  
  
 Yessin Rahmouni met Vancrack STH
 
 
 
 
 


 

Ook BOSTON STH de nakomeling van Johnsson x Quattro is 1 van de grote successen van de eerste jaargangen van Stal Stouwehof. Deze zwarte krachtpatser wist onder Hanspeter Minderhoud een 4e plek te behalen in de finale van WK jonge paarden in Verden 2011. Daarna werd BOSTON STH ook nog eens 3e in de finale van de PAVO-cup 2011 bij de 5-jarigen. BOSTON STH heeft enorm veel aanleg voor Grand Prix dressuur, in Verden liet hij zijn aangeboren piaffe en passage talent al zien bij het verlaten van de ring. Van deze zwarte atleet zal de dressuurwereld bij gezondheid nog veel horen en zien. Boston wordt momenteel uitgebracht in de Young Riders door Denise Nekeman en is succesvol uitgebracht tijdens het EK dressuur in Arezzo 2014
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Jeanine Nekeman start Vlingh STH bij de Young Riders. 
Met Vlingh STH behaalde zij tijdens het EK 2013 in Compiegne (Frankrijk)   een bronzen medaille individueel en met het team behaalde zij een zilveren medaille. Als beste Nederlandse bij de junioren was zij de verrassing van dit EK.
Tijdens het EK junioren in Arezzo 2014 wist zij een zilveren team medaille en een bronzen individuele medaille bij de junioren te winnen.

In 2015 tijdens het EK Young riders in Vidauban had deze combinatie een zilveren team medaille behaald.

In 2015 waren zowel Denise met BOSTON STH als Jeanine met VLINGH STH tijdens het NK dressuur voor young riders zeer succesvol.
Denise was kampioen en Jeanine had de 2e plek, dus zij hadden samen een plek op het ereschavot.

In febr. 2017 is Denise met Boston nederlands kampioen U25 geworden.
Zij maakt onderdeel uit van het Kader U25 en hoopt deze zomer uitgezonden te worden naar het EK U25 in Oostenrijk.

In 2016 is het eigen fokproduct I'm Perfect STH als goedgekeurde dekhengst ingeschreven bij het KWPN. Deze nakomeling van Bluehorse Zack uit een Fidertanz merrie had na het verrichtingsonderzoek maar liefst 83,5 punten behaald. Met name de bewerkbaarheid en hoge cijfers voor zijn galop en stap gaven dit hoge cijfer. et een genoomwaarde van 104 is ook de kwaliteit van zijn nakomelingen gewaarborgd. I'm Perfect STH  staat ter dekking bij stal Brinkman in Twello. En zal tzt thuis weer verder getraind worden voor de hengstencompetitie.

Aan de Verkavelingsweg staan, gekoppeld aan een 20x60 trainingshal, een stalgebouw met 24 ruime boxen voor de fokmerries en trainingspaarden.
Een ruime zadel- en wasplaats met Sundance droogtunnel voor de paarden.
 
In een afzonderlijk gebouw zijn de stallen voor de opfokpaarden, een machineberging en wagenloods, stro-opslag en een overdekte stapmolen voor 8 paarden. Onder de hangende stapmolen een overdekte longeercirkel.
 
Buiten zijn er naast een 20x60 eb en vloed buitenbaan nog een longeercirkel en 14 graspaddocks en 4 zandpaddocks. De landerijen beslaan ca. 13 ha en zijn voorzien van degelijk hekwerk en onderling gescheiden in percelen van ca. 1 tot 3 ha elk.
 
Ook is er een nieuwe bedrijfswoning gerealiseerd achter op het bouwblok. De bestaande woning heeft een functie als kantoor en verblijfsruimte voor medewerkers en stagiaires.
 
Het bouwmanagement was in handen van Gerrit Knol bedrijfsadviseur bij  DLV Paardenhouderij. DLV verzorgde ook het ontwerp van de bedrijfsgebouwen.
Het ontwerp van de bedrijfswoning is van Harmonische Architectuur uit Voorstonden.
Om het geheel landschappelijk goed in te passen is er in een vroegtijdig stadium een landschapsarchitect namens de provincie bij het project betrokken, deze heeft een landschapsplan gemaakt met o.a. de aanplant van een aantal nieuwe bomenrijen op het terrein. Ook is vanaf het begin Het Oversticht actief betrokken geweest wat betreft erfindeling, landschappelijke inpassing, ontwerp en materiaalkeuze’s.
  
Het project is namelijk aangewezen als pilot project voor de bouw van paardenbedrijven in de provincie Overijssel. Dit tegen de achtergrond dat er momenteel op boerenerven veel ontwikkelingen plaats vinden. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint