Stal Stouwehof -
9 Mei 2018
Ice Princess STH topscore tijdens IBOP

Met 90,5 punten was de Davino V.O.D.-dochter Ice Princess STH de absolute uitschieter op de IBOP in Luttenberg. Van de twaalf gepresenteerde dressuurmerries slaagden er negen.De Overijsselse CK-kampioene van 2016 werd voorgesteld door Nicky Snijder en behaalde onder meer een 9,5 voor de stap en draf.

“Ice Princess STH is echt een klasse apart. Ze beweegt heel lichtvoetig, met veel buiging in de gewrichten, veel souplesse en een heel goed achterbeengebruik 

Ook haar stap is opvallend goed, met daarin veel ruimte en souplesse. Datzelfde beeld zien we in draf, en ook in galop weet deze Davino V.O.D.-dochter te overtuigen. Het is een heel getalenteerd dressuurpaard, zo zie je ze maar weinig”, was inspecteur Henk Dirksen enthousiast.

De merrie die uit de eigen merrie Belle Vurona is gefokt wordt nu verder thuis getraind en tzt in de sport uitgebracht.
Ice Princess STH tijdens de 2016 keuring


7April 2018
Nieuw persoonlijk record voor Boston en Denise

In de korte tijd dat Denise Nekeman en Boston STH (v. Johnson) uitkomen in de senioren Grand Prix, boekten ze al flinke successen. Zo kreeg het duo vorige maand op de KNHS  Indoorkampioenschappen de bronzen medaille omgehangen. Op de Subtopwedstrijd vandaag in Wezep wonnen ze overtuigend de Grand Prix met de fraaie score van 73,04%, goed voor een nieuw persoonlijk record.
Na een succesvolle periode in de Grand Prix U25 stapte Denise Nekeman met Boston vorig jaar oktober over naar de senioren. Dat debuut sloot het duo gelijk winnend af met een een score van net geen 70 procent. De wedstrijden daarna werden louter scores boven de 70 genoteerd. “De eerste keer was echt nog wel een dingetje”, blikt Nekeman lachend terug. “Toen was ik alleen maar aan het sturen en denken waar ik heen moest.”

Vandaag startte het duo voor de zesde keer in de koningsklasse en behaalde een nieuw persoonlijk record. “Er begint nu routine in te komen, alhoewel dat eigenlijk een groot woord is. Ik voel nu waar ik hem voor kan zijn en kom de proef een soort van vloeiend door. We hadden nog steeds wel dingetjes, maar dat houd je denk ik toch wel
Het is super leuk dat we de stijgende lijn kunnen vasthouden en dat er elke keer weer dingen beter gaan. De laatste paar wedstrijden hadden we 72 procent en die score wilde ik graag omhoog. Die 73 is echt heel cool!”

Voor de combinatie was het weer de eerste buitenwedstrijd en Nekeman was benieuwd hoe haar hengst zich zou gedragen. “Hij laat me nooit zitten en doet altijd z’n best. Soms zelfs iets té veel, maar vandaag niet. Hij was echt super relaxed en liep heel fijn. Indoor is Boston vaak wat druk en ik was er vooral blij mee dat hij wat rustiger was dan binnen.”
Binnenkort maakt het duo hun internationale Grand Prix-debuut op CDI Aken. “Met oog daarop wilde ik graag kijken hoe Boston buiten zou zijn. In Aken kan het natuurlijk weer anders zijn, maar ik ben super tevreden hoe hij zich gedroeg”, aldus de amazone die ook CDI Compiègne op de planning heeft staan en graag wil proberen ook bij de senioren weer in het kader te komen.BOSTON STH7 April 2018
Jeanine Nekeman persoonlijk record met Ferrari in Prix st George

Jeanine Nekeman reed haar Ferrari STH (v. Apache) vandaag op de Subtopwedstrijd in Wezep, ook de eerste wedstrijd van de Bonfix Competitie, naar de fraaie score van 70,07%. Dat betekende voor het duo zowel een nieuw persoonlijk record als de overwinning in de Prix St. Georges.
Jeanine Nekeman heeft Ferrari inmiddels meerdere keren in de Prix St. Georges gestart, maar nog nooit was de score zo hoog als vandaag. “Het begint echt goed te worden en ik heb het idee dat alles nu op z’n plek valt. We hebben de stijgende lijn te pakken maar 70 procent had ik eerlijk gezegd niet durven dromen. Ik ben hier echt heel blij mee!”, vertelt de amazone enthousiast.
De combinatie werd beloond met een 8,5 voor de uitgestrekte draf en de dubbel tellende uitgestrekte stap leverde een 8 op. “Voor de hele draftour hadden we hoge punten en Ferrari kan ook heel goed stappen. Het galopgedeelte kan beter en de pirouettes zijn nog een verbeterpuntje.”
Nekeman is dolenthousiast over de kwaliteiten van haar achtjarige Apache-zoon. “Ferrari is een echt buitenpaard en zet z’n oortjes erop. Hij kan heel rustig en ontspannen zijn maar ook heet. Dat is wat ik in een paard zoek. Hij is heel talentvol en super leuk voor de toekomst.”
Voor dit seizoen is de amazone is van plan om Ferrari in de internationale Lichte Tour uit te brengen en de selecties voor het NK te rijden. “We gaan ervaring opdoen en samen nog meer een combinatie worden. Hopelijk kunnen we dit niveau met een stijgende lijn voortzetten”, vervolgt Nekeman over haar planning met Ferrari.


FERRARI STH
3 Maart 2018
Denise met BOSTON  3e NK dressuur Grand Prix

Afgelopen weekeinde werd het NK dressuur verreden in Ermelo in de hallen van het KNHS.Dit weekeinde waren de kampioenschappen van de subtop geprogrammeerd. De zwaarste klasse, de Grand Prix, werd Zaterdag verreden.

Denise Nekeman met haar paard Boston STH reden Zaterdag daar een score van 71,96% waarmee ze de derde plaats bezetten, Boston STH was goed fit tijdens deze proef, en met een foutloze proef kon het duo een zeer goede score noteren.in het tussenklassement.

Zondag werd de finale verreden middels een kür op muziek voor de beste 8 combinaties van de zaterdag. Ook hier was Boston weer zoals de dag ervoor, fit en krachtig in zijn optreden. Met een score van 72,75% was zij weer 3e van de dag.De score’s van beide dagen gaven in het eindklassement een bronzen medaille voor de amazone uit Hasselt.

Deze kampioenschappen waren de 4e wedstrijd in de zwaarste klasse Grand Prix voor Denise en Boston STH, in de aanloop naar deze NK heeft zij steeds goede score’s van boven de 70% laten zien.
Al met al was dit resultaat afgelopen weekeinde een fantastische opmaat naar de rest van dit jaar en de komende jaren.

Komend voorjaar gaat de combinatie een aantal wedstrijden op internationaal niveau rijden o.a. Frankrijk.
Met de huidige lijn die Denise en Boston STH te pakken hebben gaan zij met een positief gevoel deelnemen.
15 oktober 2017

Winnend debuut Grand Prix Boston

Tijdens de Subtop wedstrijd in Genemuiden behaalde Denise Nekeman de eerste prijs in de Grand Prix met de Johnson-zoon Boston STH. Het was de eerste echte Grand Prix-start voor het U25-duo.
‘Ik dacht, ik ga het gewoon proberen’, vertelt de amazone. ‘Boston kent alle oefeningen al heel goed, maar zo’n ‘grote mensen’ Grand Prix is toch wel heel andere koek dan een U25-proef.’ De score van bijna 70% is er een waar vele combinaties voor zouden tekenen. ‘Ik ben suuuper trots op Boston! Maar er zit nog heel veel rek in’, aldus Denise.
Routine

‘Je hebt geen moment om even bij te komen; alle onderdelen volgen elkaar zo snel op! Ik merk gewoon dat ik de routine mis en dat het daardoor nog te rommelig was. De zigzag bijvoorbeeld gaat thuis heel fijn, maar nu was ik heel erg bezig met tellen om goed uit te komen. Het lukte, maar het kan veel netter. Ik was druk met alles aan elkaar rijden.’
De sprong naar de Grand Prix moest maar eens gewaagd worden, vond ze. ‘Woensdag heb ik nog getraind bij Hans Peter (Minderhoud, red.), en die zei: “Ga nou maar een keer!” Toen ik zag dat er in Genemuiden een wedstrijd was, heb ik me ingeschreven. Het is daar fijn rijden, met een mooie lichte bak en losrijden in een 20×60-baan. Bovendien is het niet zo ver bij ons vandaan.’

Voor nu is Denise super tevreden. ‘De passage van Bostie is altijd al heel goed. Hij heeft daarin ook geen moeite met de bochten. Ook de pirouettes gingen fijn. Het is echt het nette rijden waarin we nog heel veel winst kunnen behalen.’ Vandaar dat de combinatie deze winter meer in de Grand Prix in actie zal komen. ‘Dat is ook wel weer heel leuk om me op te richten’, aldus Denise. ‘En terug naar de U25 kunnen we altijd nog!’
Het is een bijzonder gevoel om nu ‘echt’ Grand Prix te zijn, vindt de amazone. ‘Zeker met een paard dat je al van veulen af aan kent en zelf op dit niveau gebracht hebt. We zijn nog nog lang niet uitgestudeerd, maar wel heel mooi op weg! En sowieso… Boston is altijd een feest om te rijden… hij is en blijft waanzinnig!’


2 september 2017

EK U25 Lamprechtshausen  3e plaats voor Denise Nekeman met BOSTON Zilver met team

De Nederlandse dressuuramazones hebben zilver gewonnen op het Europees kampioenschap voor U25 in het Oostenrijkse Lamprechtshausen. Bondscoach Alex van Silfhout realiseerde dit mooie resultaat met een team van vier leden van het KNHS Talentententeam; Anne Meulendijks (74,500%, tweede plaats), Denise Nekeman (73,026%, derde plaats), Maxime van der Vlist (70,947%, negende plaats) en Jeanine Nieuwenhuis (69,368%, dertiende plaats). Het goud was voor Duitsland, en de Zweden mochten een bronzen medaille omhangen.

Denise Nekeman (foto boven) is uiteraard heel blij met het resultaat: ‘Ik was al heel blij dat ik er op dit EK bij kon zijn, met al die goede ruiters. Ik had dus niet echt verwachtingen, maar dit is natuurlijk mooi. Boston deed het erg goed, ik was heel blij met hoe hij liep. Hij is heel fit en voelt goed aan. Ik word altijd blij als ik kan opstappen, of dat nu thuis is of op een EK. Boston laat me nooit in de steek in de ring, bij het binnenkomen reageerde hij eventjes op een plas, maar verder niets. We zien wel wat de komende dagen brengen, elke dag is weer anders en eigenlijk zijn we meer van het mooie weer. Dit gaan we vanavond in elk geval vieren!’

Uitslag Europees kampioenschap dressuur U25 2017
Landenwedstrijd
Goud:
 Duitsland
Zilver: Nederland
 (Heeze) – MDH Avanti, 74.500%
 (Hasselt) – Boston STH, 73.026%
 (Baarle Nassau) – Bailey, 70.947%
 (Serooskerke) – TC Athene, 69.368%


21 Juli  Nicky Snijder rijdt Stouwehof-paarden naar 80 en 81 punten in Pavo Cup

Nicky Snijder bleek zowel bij de vier- als vijfjarigen onverslaanbaar in de Pavo Cup-voorselectie op de Centrale Keuring in Tolbert. Met High Energy STH (v.Jazz) behaalde hij de hoogste dagscore (81 punten). Bij de vierjarigen won hij met Identity STH (v. Charmeur) met 80 punten. Daarmee kwam zowel bij de vier- als de vijfjarigen een fokproduct van Lens en Berna Nekeman op kop in Tolbert.
Nicky Snijder kreeg nog een derde paard door naar de halve finale in Tolbert (Havanna v. Jazz met 78 punten) en was ook op andere Pavo Cup-voorselectiewedstrijden al succesvol met paarden van Stal Stouwehof. Zo reed hij eerder deze week in Zuidwolde naar 80 punten met Goodwill STH (v. Bordeaux) en een paar weken eerder in Geesteren won hij met Idefix STH (v. Dorado) met 81 punten. Snijder krijgt het nog druk in Ermelo.

Nicky met Identity STH tijdens Geesteren21 Juli Denise 3e individueel tijdens CHIO Aachen

Met een mooie score van 71,326% kon Denise weer het podium tijdens CHIO Aachen betreden voor de 3e prijs.
Boston stond er vandaag weer goed aan en liet zich uitstekend zien. Behalve een kleine storing bij het groeten was de proef een welverdiende 3e prijs waard, wederom was het podium volledig oranje, wat een mooie opsteker is richting het EK in Oostenrijk eind Augustus waar Denise deel zal uitmaken van het NL team U25 GP.
Boston STH in Aachen19 Juli Nations cup Aachen voor NL team
Tijdens CHIO Aachen waar Denise was uitgenodigd voor de U25 Grand prix werd het nederlandse team winnaar.
Anne Meulendijks , Maxine vd Vlist en Denise Nekeman hadden met overmacht de gouden medaille in de landenwedstrijd


16 Juli NK dressuur lever Denise met BOSTON zilveren medaille

Ook de kür van zilveren medaille winnares Denise Nekeman met de Johnson-hengst Boston STH verliep mooi. Een klein foutje in de eners was het enige minpuntje. Meerdere 8-ten kreeg de combinatie voor piaf-passage tour. Met 77% verstevigde Nekeman haar tweede plaats.Top piaffe-passage van Boston STH

In de individuele proef een dag eerder werd Denise Nekeman op  een procent achterstand tweede achter Meulendijks. Haar Boston STH liet een fenomenaal mooie piaffe- en passagetour zien met vloeiende overgangen en een score van 73,256%

2 Juli 2017

In Emmeloord werden er in de laatste subtopselectie een aantal dikke scores gereden. In de Zware Tour was het Denise Nekeman die met Johnson-zoon Boston STH ter voorbereiding op het NK en Aken een oefenrondje deed en dat volbracht met 72,91%. 

“Over het algemeen hadden we een rij met hoge cijfers”, vertelt Denise. “Er stond een hele rij met zeven en halve en achten, ook Adriaan Hamoen was heel positief over de vooruitgang die Boston STH maakt. Ik vond zelf één pirouette niet zo mooi en een serie was wat slingerend, al vonden de omstanders dat nog wel meevallen”, licht de altijd kritische amazone toe. “De passage gaat steeds beter en de piaffe raakt bevestigd, Hij wordt steeds sterker en het werk gaat hem steeds makkelijker af.”
Nekeman zag deze wedstrijd als een oefenrondje voor het Nederlands kampioenschap. Het doel voor Ermelo is om in de top 3 te eindigen, al benadrukt ze dat je het maar nooit weet met juryleden. “Ik ga heel hard oefenen. De maandag na het NK vertrekken we naar Aken. Ik twijfelde eerst of ik het wel zou doen. Aken rijd je maar een paar keer in je leven, dus nu ik de kans heb ga ik het gewoon doen. Er is Nations Cup, dus samen met Anne Meulendijks en Maxime van der Vlist ga ik ervoor!”

16 April 2017

Nicky Snijder succesvol in Oostermoer Kei dressuur 2017

De Rietweg manege in Bronneger stond afgelopen zaterdagavond in het teken van de vier- en vijfjarige dressuurpaarden. Juryleden Laura Zwart en Laura van Hemmen kregen een flink stel fijne paarden te beoordelen. In beide leeftijdscategorieën en in de finale om de Oostermoer Kei waren het paarden van familie Nekeman uit Hasselt, die er onder Nicky Snijder met de overwinning vandoor gingen.

Stalruiter Nicky Snijder reisde met 2    4-jarige paarden en 2  5-jarige paarden af naar Bronneger voor een jonge paarden wedstrijd. De startlijst was zo'n 25 paarden per rubriek , dus voldoende concurrentie voor de paarden van stal Stouwehof.
Nicky was bij de 4-jarigen 1e en 3e en bij de 5-jarigen 1e en 2e. Een mooi leermoment voor de jonge paarden, en een belofte voor de toekomst.
26 Februari 2017

Denise Nekeman met BOSTON STH  NL kampioen U25 grand prix.

Afgelopen weekeinde werd het NK dressuur verreden in Ermelo op het complex van de KNHS.
Op zaterdag werd de dressuurproef U25 grand prix verreden door Denise met BOSTON, zij moest als 1e starten.
Met een hoge score van 73,06% was het aan de andere deelnemers om die score te evenaren.
De nr2 had uiteindelijk een  2,5% lagere score zodat voor de 2e dag waar de kur op muziek verreden moest worden
al een mooie voorsprong was behaald. Ook de kur op muziek verliep volledig naar wens en met een ontspannen en attente BOSTON STH kon Denise wederom de overwinning behalen met een score van 75,6%.
Met een mooie oranje deken en het erelint kon Boston vervolgens de ereronde rijden voor een weekeinde spannende maar mooie sportprestaties.
BOSTON STH tijdens de prijsuitreiking4 Februari
Jackson STH goedgekeurd in 3e bezichtiging hengstenkeuring KWPN 2017.

Tijdens de hengstenkeuring 2017 in de brabanthallen te Den Bosch werd onder toeziend oog van een kleine 7000 enthousiaste toeschouwers de hengst Jackson STH in de 3e bezichtiging goedgekeurd en toegelaten tot het verlichtingsonderzoek.

Jackson STH zal zadelmak gemaakt worden door MT Stables uit Kootwijkerbroek. 
Dit najaar zal zijn verrichtingsonderzoek in Ermelo beginnen. Na een positief verlopen onderzoek dat 70 dagen training en observatie inhoudt, kan Jackson goedgekeurd dekhengst worden bij het KWPN.
Gezien zijn voorbeeldige gedrag en snelle vooruitgang in de training zijn wij positief gestemd en wachten in spanning af naar zijn prestaties aldaar.


28 Januari 2017

Luiten, Spaak en Nekeman winne team challenge
tijdens jumping Amsterdam.

Tijdens jumping Amsterdam wordt de team challenge verreden. deze rubriek voor jeugdruiters is samengesteld door de bondscoach uit de beste pony-  , junioren- en young riders van Nederland.  3 teams worden willekeurig samengesteld wordt er tegen elkaar als team gereden. Het team bestaande uit pony ruiter Marten Luiten, junior Mylene Spaak en young rider Jeanine Nekeman mocht het erelint en een deken voor de 1e prijs in ontvangst nemen.


26 Januari

Denise Nekeman en expressieve Boston Sth naar winst U25 Grand PrixDe Zegwaard Rioolontstopping U25 Cup op Jumping Amsterdam is gewonnen door Denise Nekeman en de expressief bewegende Johnson-zoon Boston Sth. Europees young riders-kampioene Jeanine Nieuwenhuis mocht als tweede opstellen met TC Athene. De top drie werd compleet gemaakt door Anne Meulendijks en MDH Avanti.

Het was een unanieme overwinning voor Nekeman en de inmiddels elfjarige KWPN-gefokte hengst, die 72,752% bij elkaar reden. De amazone begon haar proef met een sterk drafgedeelte en een goede piaffe- en passagetour.
In de pirouettes gaat de zwarte hengst goed zitten. Al met al een prachtig begin van een hopelijk succesvol 2017.

21 Januari 2017
Leuk artikel dehoefslag.nl
De veulens van Boston lijken precies op hem
En dus loopt er een handvol nakomelingen van hem bij Stal Stouwehof van de familie Nekeman in Hasselt. ‘De oudste is Junior STH (mv. Voice), een hengst die dit jaar drie wordt. We zijn al bezig hem te beleren’, vertelt Denise. ‘Het is een geweldig leuk beest en hij lijkt op zijn vader, al is hij wat groter. Hij is zwart en heeft diezelfde blik, van “Ben ik niet knap”, een beetje arrogant.’
De zelfgefokte pas bij het KWPN goedgekeurde I’m Perfect (Zack x Fidertanz) werd net als Boston en nu ook Junior zadelmak gemaakt door stalruiter Nicky Snijder, voordat hij naar het verrichtingsonderzoek ging. Dat doorliep hij met glans: 83,5 punten behaalde de knappe donkerbruine. Denise zal hem op de hengstenkeuring in Den Bosch presenteren.
Beweging en uitstraling

12 November 2016
Topscore voor Denise Nekeman
In Tolbert werd vanmorgen vroeg de kadervormingswedstrijd gehouden voor de U25 en Grand Prix. Beide proeven werden in handicap verreden, waarbij Denise Nekeman het oranje lint in ontvangst mocht nemen. Samen met haar Boston (v. Johnson) reed ze naar score van bijna 73% in haar U25 proef.
Vanmorgen om 4.00 uur ging de wekker in huize Nekeman: ‘Ja het was wel vroeg, maar zeker de moeite waard. Boston is ook zo’n leuk paard om te rijden en daarbij ook nog eens knap. Ik ben zelf erg kritisch en nog niet 100% tevreden over mijn proef. Ik zou graag met nog meer verbinding willen rijden en na de serie om de twee gaf hij nog een toegift. Dit ontstond wel door een ruiterfout. Samen met mijn trainer Hans Peter Minderhoud, die met Boston op het WK voor jonge dressuurpaarden heeft gereden, ben ik bezig om de afwerking nog beter te krijgen. Vaak bouwt Boston tijdens indoorwedstrijden wat spanning op, in tegenstelling tot outdoor wedstrijden. Toch ging dat vandaag best goed en kon hij bijvoorbeeld mooi ontspannen in de stap. Dit leverden dan ook achten op. Evenals de passage en galopappuyementen.
De piaffe reed ik vandaag bewust wat meer voorwaarts, maar leverden wel voldoendes op. Met Boston wil ik in december starten tijdens de internationale wedstrijd in Roosendaal wat tevens een kadervormingswedstrijd is. Daar hoop ik mijn derde A-kaderscore te halen om in het kader te komen en vervolgens mijn pijlen te richten op het EK voor U25 in 2017. Al moet ik wel zeggen dat goed leren paardrijden bij mij voorop staat’, aldus de tweedejaars studente Commerciële Economie
25 Juli 2016
Succesvol EK dressuur Young riders Jeanine Nekeman met VLINGH
Afgelopen week werd het EK voor junioren en young riders verreden in Oliva Spanje.

Er werd alle dagen van 8 uur s'morgens tot ca 13.00 gereden met aansluitend de prijsuitreiking. De middagen konden dus ontspannend worden doorgebracht op het strand op korte afstand of het hotel met zwembad.

En samen met nog 2 nl scores goed voor een zilveren team medaille met slechts 1% achterstand op het duitse team dat goud won.
De dagen daarna werd er gestreden om de individuele medaille. Met een startplek als 1e van de 56 deelnemers reed Jeanine een nog betere proef dan de 1e dag. Helaas was het nadeel van een 1e start in de scores te merken want de score was 71,94%. Na 2 dagen bleef Jeanine gelukkig als 2e nederlander met alleen de 4 duitse ruiters ertussen op een 6e plaats. Een zeer goede prestatie en een score waarmee zij ook de Kur op muziek mocht rijden.
De laatste dag was de kur op muziek voor de 18 beste ruiters te verrijden. Een mooie proef waar helaas de serie om de 3 een storing gaf. Daarbij was er een merkwaardige jurering voor de serie om de 4 waarbij de 5 juries een 7, een 8, twee keer een 2 en een 4 gaf, voor een serie die op video foutloos was.Protest was niet mogelijk, dus de score 70,15% was niet zoals Jeanine en Vling gewend zijn.
Al met al was het een geweldig concours en een zeer goede onderlinge sfeer als nederlands team.

6 Juli 2016
Ice Princess STH kampioen dressuur merries Overijssel
Tijdens het CSI Geesteren werd de centrale keuring overijssel gehouden.
Beide paarden scoorden goed en met 76 punten (Havanna) en 79 punten (Game Boy) zijn beide paarden uitgenodigd voor de halve finale tijdens de KWPN kampioenschappen half Augstus.
Hoogtepunt was uiteraard het behaalde resultaat met ons eigen fokproduct Ice Princess STH.


Blue Hors Zack was de derde zoon op rij van de keurhengst Rousseau (v.Ferro) die kampioen werd op de KWPN Hengstenkeuring. Hij werd voor een topbedrag verkocht naar Denemarken en zette daar vervolgens een eigen foklijn op. Blue Hors Zack is momenteel één van de meest succesvolle fokhengsten in Denemarken. Zijn zoon Golden Gate werd eerder al bij het KWPN goedgekeurd, met I’m Perfect STH komt er wederom een zoon via het KWPN beschikbaar. Diana II is een dochter van Fidertanz, via Fidermark een kleinzoon van de invloedrijke stempelhengst Florestan I. 
De overgrootvader van I’m Perfect STH aan moederskant is Rubin-Royal, zelf succesvol op het hoogste niveau in de sport, net als zijn wereldberoemde vader Rohdiamant. Hiermee heeft I’m Perfect STH het bloed van meerdere hengsten die op de WBFSH-rankings voor de best verervende dressuurhengsten staan – Ferro (7), Jazz (3), Florestan I (6), Rubin Royal (8) - door zijn aderen stromen. Zijn overgrootvader Don Schufro – winnaar teambrons op de Spelen van 2008 - heeft veel goede nakomelingen gebracht, zoals Weihegold van Isabell Werth. Onderzoekrapport: I’m Perfect STH is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. 
De hengst is ongecompliceerd, geconcentreerd op de ruiter en had bij elke training zeer veel bereidheid tot werken en liet zich optimaal bewerken. De stap is zuiver, goed door het lichaam en goed tot zeer goed van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig en ruim voldoende tot goed van ruimte. De draf zou iets meer schoudervrijheid mogen hebben. Het achterbeen treedt goed onder en heeft veel dragend vermogen. De galop is bergop, lichtvoetig met veel ruimte en veel tot zeer veel gedragenheid. I’m Perfect STH beweegt met een goed achterbeengebruik, veel tot zeer veel souplesse, zelfhouding en balans. De hengst heeft veel aanleg tot sluiten. Als dressuurpaard heeft I’m Perfect STH veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel. Stalgedrag: Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal. 
Fok/aanparingsadvies: I’m Perfect STH kan rijdbaarheid, instelling en het vermogen tot sluiten/verzamelen aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen. Informatie over onder meer exterieur en de moederrapportage vindt u in de KWPN Hengstendatabase op www.kwpn.nl. stap x2 draf x2 galop x2 souplesse houding & balans rijdbaarheid en instelling aanleg als dressuur- paard.
Stap 8,5    draf 7,5   galop 8,5  souplesse 8,5  rijdbaarheid/instelling 9  aanleg 8,5   TOTAAL 83,5 punten
Deze hengst staat ter dekking bij Stal Brinkman te Twello  

6 Februari 2016

Als eerste mocht onze sterke Dorado x Dayano zich presenteren. Deze hengst was als veulen al opgevallen in de veulenveiling Borculo waar deze was aangekocht. Ondanks perfecte training en voorbereiding door Suzanne de Hilster liet de hengst zijn talent niet zien in de kooi. Dus helaas geen doorverwijzing naar de 3e bezichtiging. Maar wij trainen hem nu onder het zadel zodat later alsnog deze tophengst kan laten zien wat hij in huis heeft.
Als 2e mocht ons eigen fokproduct Zack x Fidertanz uit de Duitse premie merrie zich presenteren. Met een compliment voor de sterke gangen waaronder een bijzonder goede stap werd deze hengst doorverwezen naar de 3e bezichtiging s'middags. Die middag mocht I'm Perfect opnieuw aantreden en werd hij tot grote vreugde aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Met dank aan ons team voor de correcte training en optimaal voorbrengen van beide hengsten.  Deze zullen nu bij Marcel van Manen zadelmak worden gemaakt zodat zij correct getraind aangeboden kunnen worden voor het verrichtingsonderzoek tzt.

I'm Perfect.  Zack x Fidertanz  in de ring


4 September 2015

De vrijdag was de individuele proef YR, hier was Denise ruim winnaar met een score van 73.08%, ondanks een gespannen Boston die niet netjes kon halthouden en een foutje in de serie een mooi resultaat. Jeanine had eveneens Vlingh er fantastisch voor staan. Ook zij had een paar storingen maar ook een perfecte score van 71,95%

VlinghBoston
Het werd een hele onderneming voor stal Stouwehof ivm de reis van 2 dagen en een week in temperaturen van 38c en hoger. Op het complex was relatief weinig gedaan aan voorzieningen tegen de warmte. Stal Stouwehof had accu ventilatoren mee zodat de paarden enigszins gekoeld konden worden op stal. Tijdens het losrijden voor de wedstrijd werden de paarden gekoeld met ijswater elke 10 minuten. En na de proef afgespoten met water. De ruiters werden na elke proef met hun voeten in een bak koud water op een stoel onder een parasol gezet om af te koelen.
De eerste wedstrijd was die om de landen team medailles. Het werd een hevige strijd tussen Nederland en Duitsland, tot de laatste ruiter was niet duidelijk wie voor goud en wie voor zilver zou gaan. Uiteindelijk werd met een miniem verschil Duitsland goud en Nederland zilver. Een verdienstelijke plaats met prachtige scores van Denise met Boston van 73,8% en een 3e plaats in een veld van 63 deelnemers. Jeanine was 10e met een score van 70,9%.
De 2e wedstrijd ging om de individuele medailles. Denise reed een perfecte proef, maar de achtergrondmuziek was enigszins een spelbreker. In de stap schrok Boston van de muziek en Denise had ondanks een recordscore van 74,7% een 4e plaats. Net geen bronzen medaille helaas.  Jeanine had met 71,2 wederom een 10e plek.
De kür op muziek mocht door 3 per land worden verreden, dus alleen Denise kon in dit geval rijden. Een perfect verlopen kür op muziek van de film "the devil wears prada" gaf een persoonlijk record van 78,4%


Het NL team met de zilveren medaille
De hitte te lijf met ventilatoren
Op Vrijdag werd de landenproef dressuur verreden waarbij Denise met Boston STH de 1e prijs behaalde met een superscore van 75,35% Jeanine Nekeman was 3e met een score van 71,842%.

Deze week wordt het EK-team young riders bekendgemaakt, naar verwachting zullen beide zussen hier deel van uitmaken. De 1e week juli staat dit EK op het programma.
Jeanine met VLINGH in de prijsuitreikingDenise en Jeanine doen stuivertje wisselen in Roosendaal CDIY

Bij de Young Riders bleken Denise en Jeanine Nekeman er bovenuit te steken met Boston STH (v.Johnson) en Vlingh. In een sterk veld van ca. 40 internationale deelnemers reden de zussen de sterren van de hemel.
In de team test voor Young Riders zegevierde Jeanine Nekeman met Vlingh STH dankzij een mooi percentage van 72,105. terwijl Denise Nekeman de top-drie compleet maakte met de blikvanger Boston STH  (70,088%).
In de individuele YR-proef waren de rollen voor de zusjes Nekeman omgedraaid. 
DENISE en JEANINE hoog op wereldranglijst FEI,

Denise en Jeanine rijden beiden in de cat. Young Riders en wereldwijd zijn daar 350 ruiters geregistreerd.
Een eervolle vermelding en een kroon op hun jarenlange training en begeleiding door Hans Peter minderhoud voor Denise en Nicole Werner en Yessin Rahmouni voor Jeanine.


Met volle rubrieken en een totaal van 240 paarden een groot en goed georganiseerd evenement met 3 wedstrijdringen. 
De wedstrijd was aangewezen als selectie wedstrijd voor het EK dressuur jeugd en de bondscoach Tineke Bartels geassisteerd door Johan Rockx beoordeelden alle combinaties waarbij de scores en plaatsing uiteraard een belangrijke rol spelen. tijdens de young riders landenproef (de selectiewedstrijd) waren Denise met BOSTON STH en Jeanine met VLINGH goed op dreef. Met scores van 71,36% voor Jeanine en 70,96 voor Denise waren de plek 4 en 5 bezet door de zusjes. Belangrijker was nog dat ze daarmee plek 2 en 3 vd nederlanders bezetten voor een selectie van 4 startbewijzen voor het EK. Tijdens CDI Roosendaal begin Mei zal een 2e selectiewedstrijd de doorslag moeten geven voor de bondscoach wie zij mee wil nemen naar Vidauban EK Juli 2015.
De 2e dag stond de individuele proef young riders op het programma, hier kon Denise met BOSTON STH uitblinken en een 2e plaats met 1 punt verschil over 3 juries t.o.v. de nr 1 een score van 72,32%. Jeanine had helaas een storing en moest met 70% en een 8e plek genoegen nemen. JEANINE NEKEMAN EN VLINGH IN HET A-KADER
Dressuuramazone Jeanine Nekeman (Hasselt) is met Vlingh STH gepromoveerd naar het A-kader bij de Young Riders. In haar eerste jaar bij de Young Riders zet Jeanine haar succesreeks van de Junioren gewoon door. Onlangs behaalde ze haar derde A-kaderscore in KNHS-MDH Kostendrukkers Cup in Genemuiden.

3 Maart 2015
Concours Vidauban CDI , 2 weken voorjaar in Frankrijk
De 1e 2 weken van Maart was de familie Nekeman met Jeanine en Denise naar Vidauban gereisd voor het CDI ter plaatse dat 2 weekeinden achter elkaar werd verreden. Ook Yessin Rahmouni had Vankrack STH als wedstrijdpaard en Denzel STH als trainingspaard meegenomen. De reis werd over 2 dagen gesplitst met een tussenstop in Dijon. totaal 1400km heen en terug samen 4 dagen reizen. Het was de moeite waard om deze lange reis te maken want de resultaten waren schitterend! 
Denise reed alleen het 1e weekeinde met Boston STH , zij had de 1e dag een score van 71,67% in de landenproef en een 4e plaats met een zeer sterk deelnemersveld waaronder de kampioen junioren van vorig jaar. De 2e dag reed zij tijdens de individuele proef wederom 71,85% en een 5e plaats. De finale dag was voor Boston en Denise een werelddag, met een score van 74,83% een verdiende 2e plaats met een geweldig verreden kür op muziek van Charles Monterrie.
Jeanine had het 1e weekeinde ook bijzondere scores en succesvolle plaatsing met haar Vlingh STH.

Tevreden kon Jeanine terugkijken op dit laatste weekeinde.
Ook Yessin Rahmouni wist alle ogen op zich gericht met de imposante Vankrack STH. Het 1e weekeinde kon hij in de Prix St Georg met een score van 68,70% de 2e prijs in ontvangst nemen.De 2e dag viel Yessin helaas net buiten de prijzen en ook de kur moest Yessin met een 6e plaats genoegen nemen.Het 2e weekeinde  kwam Vankrack weer sterk terug, een 3e plaats met 68.3% in de Prix St Georg, een 4e plaats in de Intermediate 1 met 66.13% en een 4e plaats met 67.4% tijdens de kür op muziek intermediate. De juryleden waren verrukt over de kwaliteit van dit paard, en Yessin traint Vankrack nu door voor de Grand Prix.
Al met al een fantastisch begin van dit buitenseizoen voor stal Stouwehof.
Jeanine met VLINGH STH in de prijsuitreiking

Boston tijdens de proef
Boston in aktie tijdens prijsuitreiking


11 Januari 2015
Succesvol debuut Jeanine Nekeman bij de Young Riders.
Tijdens het internationale concours Drachten heeft Jeanine Nekeman (18) met Vlingh STH haar debuut bij de Young Riders (16 t/m 21 jaar) gemaakt.
Denise wint bronzen medaille tijdens NK Young Riders
Afgelopen weekeinde werden de nederlandse kampioenschappen dressuur verreden in Hoofddorp.
16 Juli Denise haalde een score van 70,7% maar kon daarmee helaas geen medaille plaats bereiken, Boston liep de gehele proef op een medaille score, maar de combinatie maakte helaas een foutje tijdens de pirouette , en die oefening telde ook nog dubbel. Het hele concours stond bol van de verrassingen want bij het rijden van slechts 1 foutje werd de score sterk verlaagd, zo gingen diverse medaille kanshebbers dit concours onderuit in de klassering.  Jeanine reed op Zondag de kür op muziek, en werd met een klein verschil van 0,02% nog 4e. 

Via deze keuring is zij nu Elite merrie en geeft zij de veulens die zij al heeft voortgebracht bij Stal Stouwehof een enorme meerwaarde.
Ook Ferrari STH (Apache x Jazz) was present tijdens de PAVO cup voor 4 jarige paarden. Beaudine Dellink had de handen vol aan Ferrari STH, want als jong paard is de omgeving tijdens een dergelijk evenement redelijk imponerend. Ferrari STh presenteerde zich keurig , maar viel met net buiten de prijzen voor de finale wedstrijd.
Enrico STH (San Remo x Jazz ) had Nicky Snijder als ruiter en mocht bij de 5-jarige paarden deelnemen.

(foto JacquelienVan Tartwijk)(foto Jacquelien Van Tartwijk)


 
 
 
 
Het EK is naast een sportief evenement ook een gezellig toernooi waar deelnemers uit alle landen van Europa in een sportieve sfeer gezamenlijk genieten van de paardensport.
 
 
 
De opbrengst is een bijzonder goede, met 5 prachtige hengstveulens en 2 zeer goede merrieveulens.
Bijzonder is dat er dit jaar 3 veulens zijn geboren van onze AES-goedgekeurde hengst Boston STH
De veulens op afstamming:
J-Lo STH                   Boston x Samba Hit               Merrie
Junior STH               Boston x Voice                       Hengst
Just Dance STH        Everdale x Tuschinski           Hengst
Jackson STH            Johnson x Fidertanz              Hengst
De kwaliteit van de veulens is bijzonder goed te noemen, ze gaan met hun moeders cq draagmoeders in de weide en zullen bij gezondheid op hun 3e jaar in training komen op stal Stouwehof.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deze internationale wedstrijd werd Vankrack STH door hem voorgesteld in de Prix St George.
Vankrack was als vanouds weer de grootste aandacht trekker op het losrij terrein.Zowel collega dressuur- als springruiters waren weer onder de indruk van deze krachtpatser. Uiteraard moest hij zich ook weer even laten gelden, maar tijdens het binnenkomen in de hoofdring had hij zijn hoofd weer bij de wedstrijd.
Met een schitterende score kon Yessin de 5e plaats opeisen. De 2e dag was de kür op muziek voor de 6 beste combinaties. Vankrack STH had veel geleerd de vorige dag, en Yessin kon hem goed geconcentreerd door de proef leiden. Met technisch scores van 72,25 bij 2 jury's en 71,50% bij een andere jury was dit voorlopig zijn persoonlijk record met Vankrack STH. Een geweldige 4e plaats was uiteindelijk Yessin's deel. Een mooie wedstrijd met veel belofte voor de komende Grand Prix, Vankrack STH is namelijk als de piaffe en passage aan het trainen en dat gaat hem met gemak af. 
Ook tijdens Outdoor Gelderland was er weer internationale interesse voor Vankrack, maar deze mag rustig zijn carrière naar een hoogtepunt brengen onder Yessin Rahmouni. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denise met Boston STH                                                     Jeanine met Vlingh STH 
 
 
 
Zowel Denise als Jeanine (junioren) maken nu deel uit van het A-kader. Ze zullen hun uiterste best doen om eventueel samen afgevaardigd te worden naar het EK.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
6 Januari 2014
Top weekeinde tijdens ICNN Drachten
Afgelopen weekeinde startten diverse combinaties met paarden van Stal Stouwehof tijdens het internationale concours in drachten. Het was een zeer succesvol weekeinde waarin Denise en Jeanine Nekeman zich in de prijzen reden en Yassin Rahmouni met Van krack STH in de lichte tour een geweldig visitekaartje heeft afgegeven.
 
Voice x Sir Sinclair zich mocht voorstellen onder Yessin Rahmouni. Een imponerende presentatie waarin duidelijk werd dat Catwalk ,die nu Z2 loopt, nog een mooie toekomst staat te wachten.Onverstoorbaar en constant liet zij haar mooie basisgangen zien, en ook de oefeningen werden met gemak gepresenteerd.
Denise Nekeman reed met Boston STH die hier zijn debuut had op een imponerende wedstrijd. Ondanks dat Boston onder de indruk was van de entourage reed Denise 2 keer naar een 4e plaats waarvan de 1e proef ook nog haar 2e A-kader score uit 2 wedstrijden. De finale kür op muziek was goed voor een 3e plaats. Dus al met al een prachtig resultaat.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
                    Denise met Boston STH 
 
 
 
 
 
1 December 2013
Zussen Nekeman blijven winnen
Raalte- 'We konden lekker met het cijfer 8 en hoger werken bij de zusjes Nekeman', concludeert jurylid Marleen Le Mat, die samen met collega Patricia Wolters de junioren en Young Riders- proeven beoordeelde in Raalte. Juniore Jeanine Nekeman, die met haar Vlingh (v. Flemmingh) afgelopen zomer al EK-medailles won toonde in Raalte maar weer eens aan dat de vorm er nog steeds is. De amazone reed naar 71.89% en won met grote voorsprong:' Blij met mijn paard, bij één jurylid zelfs 73%'. 'Ja een terechte score, Vlingh beheerst de oefening met groot gemak en ook Jeanine stelde hem goed voor', verwoordt Le Mat het goede resultaat.Jeanine Nekeman met Vlingh
Net als de laatste weken reed Young Rider Denise Nekeman, die in Groningen tandheelkunde studeert, de sterren van de hemel met Boston (v. Johnson). 'Toch nog ruimte voor verbetering', vond Nekeman toen ze haar punten (72.37%) op haar protocol zag. 'Dat was genieten wat de amazone liet zien. Ze reed vakkundig en met veel gevoel. We konden veel hoge punten geven', aldus Marleen Le Mat
 
 
 
Yessin Rahmouni bracht Dondersteen STH uit bij de 5-jarigen en haalde hier met een score van 75% een 2e prijs.
 
 
 
 
 
Denise en Jeanine hebben aan Boston en Vlingh twee getalenteerde paarden en ze waren dan ook behoorlijk aan elkaar gewaagd. Jurylid Hergen van Hall was uiterst positief over de proeven van beide amazones. Over winnares Denise zei hij: “Ze reed er heel fijn aan en had hem super scherp. Alles ging haar paard met gemak af.”
 
 
 
De 7 jarige zwarte hengst liet zich in 2 dagen van zijn beste kant zien met als hoogtepunt op zaterdag de kür op muziek die de doorslaggevende uitslag bracht. 
Boston STH moet zich nu bewijzen tijdens de hippiade in Ermelo op het KNHS terrein op 6 en 7 September. Hier kunnen Denise en Boston STH zich meten met de afvaardigingen uit alle Nederlandse regio's. Wederom met een selectie op vrijdag en op zaterdag met een proef en een kür op muziek. Na de hippiade zal Boston promoveren naar de landelijke subtop in het ZZ-zwaar, naar verwachting heeft Boston STH dermate kwaliteit dat deze bij goede gezondheid door kan stoten naar het hoogst haalbare niveau, de Grand Prix. 
Stal Stouwehof heeft met deze als veulen aangeschafte zwarte krachtpatser een goede troef in handen. Boston STH was als 5 jarige al finalist en 4e prijs winnaar tijdens de wereldbeker jonge paarden in Verden (DTSL)Het vertrouwen in zijn kwaliteit is dermate hoog dat komend jaar de eerste nakomelingen van BOSTON STH ter wereld zullen komen bij Stal Stouwehof.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15 juli 2013
Jeanine Nekeman 2 keer brons en teamzilver op EKdressuur!   
Voor een daverende verrassing tijdens het EK dressuur in Compiegne afgelopen week zorgde EK-debutante Jeanine Nekeman (16), uit Hasselt die haar 11-jarige Vlingh (v.Flemmingh) naar een percentage van 72.432% loodste. En darmee een bronzen medaille behaalde in het veld van 61 deelnemers uit 20 landen. 
Bondscoach Tineke Bartels was uiterst tevreden en blij verrast: “Je kan wel zeggen dat Jeanine op het juiste moment gepiekt heeft.” Ook Jeanine Nekeman zelf was opgetogen: “Gisteren heb ik met mijn trainer Yessin Rahmouni nog in de hoofdbaan gereden, dus Vlingh kende de baan al. De proef ging gelijk vanaf het begin goed net als het losrijden. Vlingh is niet te heet en koel in zijn hoofd, hij kijkt nooit ergens naar. Het liep eigenlijk goed van begin tot eind De individuele junioren- titelstrijd beleefde op de tweede dag zijn absolute hoogtepunt. 
Opnieuw was er voor Nederland eremetaal en wel voor Jeanine Nekeman, die haar Vlingh (v.Flemmingh) wederom dik voor elkaar had en het brons (72.921%) mee naar huis mocht nemen.Op 500ste punt pakte de EK-debutante bijna nog het zilver, dat nu was voor de Noorse Alexandra Gamlemshau Andresen, die Belamour (v.Belissimo) naar 72.974% stuurde. De Duitse juniore Johanna Pauline van Danwitz won eerder de landenproef en was in de individuele proef goed voor de gouden plak. Ze won goud met de geroutineerde Habitus (v.Hohenstein), waarmee Louise Luttgen al vele medailles won. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10 juli 2013
Compiegne (KNHS) - Het EK-wedstrijdprogramma voor de Junioren in het Franse Compiegne ging vroeg in de middag van start. Maar liefst 61 internationale combinaties doen een gooi naar het felbegeerde eremetaal. Genspireerd door de goede prestaties van de collega-Young Riders gingen regerend EK-kampioene Dana Van Lierop en de debuterende Jeanine Nekeman aan de gang.
Voor een daverende verrassing zorgde EK-debutante Jeanine Nekeman, die haar 11-jarige Vlingh (v.Flemmingh) naar een percentage van 72.432% loodste. Tineke Bartels was uiterst tevreden en blij verrast: “Je kan wel zeggen dat Jeanine op het juiste moment gepiekt heeft.” Ook Jeanine Nekeman zelf was opgetogen: “Gisteren heb ik met mijn trainer Yessin Rahmouni nog in de hoofdbaan gereden, dus Vlingh kende de baan al. De proef ging gelijk vanaf het begin goed net als het losrijden. Vlingh is niet te heet en koel in zijn hoofd, hij kijkt nooit ergens naar. Het liep eigenlijk van begin tot eind met als resultaat ook nog eens een PR.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Begin juli is er nog een laatste bondstraining waar het team nog de puntjes op de i gaat zetten voor een hopelijk succesvolle week in Compiegne.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vlingh STH ontwikkeld zich nog steeds verder en met begeleiding van Nicole Werner in Harskamp en Yessin Rahmouni als trainer thuis en tijdens wedstrijden worden voortdurend de puntjes verder verfijnd.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vandaag is Accent STH verkocht en vertrokken naar zijn nieuwe amazone Alexandra Maksakova, roepnaam Sasha. Accent STH, ooit aangekocht via de prinsjesdag veulenveiling heeft het qua wedstrijdniveau tot Z2 gebracht bij ons op stal. Met als laatste berijder Nicky Snijder was Accent een aansprekende combinatie en behaalde veel prijzen.
Vandaag is Accent naar de stallen van Anky gebracht en zal voorlopig eerst daar getraind worden onder de nieuwe amazone. wij wensen de nieuwe eigenaren veel succes met dit stabiele en werkwillige paard en zullen met interesse de resultaten internationaal volgen.
 
28 November 2012
Succesvolle dag dressuurteam in Enschede.  (klik hier voor het artikel op horses.nl)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25 November 2012
Dondersteen STH ex aequo op de 2e plaats Subli cup
Afgelopen weekeinde heeft onze stalruiter Nicky Snijder met zowel Deejay STH als Dondersteen STH de 2 laatste wedstrijden gereden voor de Subli cup voor 4-jarige dressuurpaarden.
De beste 5 paarden van de finale mogen zich presenteren in die voorselectie.
 
26 Oktober 2012
Fürst Ferro STH verkocht naar de USA
Onze zwarte Ferro x Donnerhal is verkocht naar Amerika. "Bento" was zijn stalnaam en onder diverse stalruiters met als huidige berijder Nicky Snijder kon Fürst Ferro diverse overwinningen in de Z2 op zijn naam schrijven. Thuis was "Bento" al opgeleid voor de hogere klasses, en de series gingen hem dan ook goed af tijdens het uitgebreid testen voorafgaand aan de verkoop.
 
 
 
 
 
 
Daar had Bento zijn stalnaam aan te danken,
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Nicky Snijder deed goede zaken in Assen. Zijn tweede paard Deejay STH(Vivaldi x Farrington) werd derde met 80,0 procent. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Boston staat er goed voor en zal met zijn krachtige verschijning in combinatie met een fantastisch rijdende Marieke hopelijk hoge ogen gooien en veel reacties losmaken bij het publiek!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Met als 4-jarige paarden de hengsten Deejay STH, Dondersteen STH en de ruin Denzel STH en als 5-jarige merrie Catwalk STH was de deelname een hele operatie.
 
Catwalk STH ,onze Voice merrie, was ook een toonbeeld van rust en souplesse in de ring. Helaas geen doorverwijzing ,maar met een score van 2 paarden die doorverwezen zijn konden wij toch zeer tevreden huiswaarts keren.
Yessin Rahmouni was uiteindelijk 5e over de hele groep en Nicky Snijder kon een 3e plaats noteren met Dondersteen STH. De paarden worden nu voorbereid op de halve finale van deze belangrijke selectie voor de Wereldbeker jonge paarden in Verden (Dtsl) volgend jaar zomer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vorig jaar is deze merrie met een Zack hengstveulen op Stal Stouwehof gekomen, toen al geïnsemineerd met Zack.  Vandaag dus de geboorte van haar merrie veulen HOT ITEM STH  Zack x Fidertanz. de geboorte verliep probleemloos en het veulen is voskleurig met 2 witte voeten achter.  Wij hopen dat HOT ITEM een voorspoedige sportcarriere bij Stal Stouwehof zal krijgen, en wachten nog op 3 veulens de komende maanden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
9 Januari 2012
ICNN Drachten  Edward Gal wint kür met Interfloor Next One
ICNN Drachten was een succesvol concours voor NextOne. Nadat op vrijdag met een deelnemersveld van 34 combinaties de overwinning was behaald met een score van 72,74% door Edward Gal met onze "Nekie" moest op Zondag de kur verreden worden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vanmiddag heeft de KWPN Hengstenkeuringscommissie in overleg met de fam. Nekeman besloten om het verrichtingsonderzoek voor hun dressuurhengsten Denzel STH (Tuschinski x Tango) en Deejay STH (Vivaldi x Farrington) te beëindigen.
De hengsten maken te weinig progressie door wat tot dit besluit heeft geresulteerd."
Een bijzondere  ervaring rijker hebben wij Denzel STH en Deejay STH gelijk meegenomen om ze thuis hopelijk snel weer in hun oude goede vorm te krijgen middels training.
 
 
 
Denzel STH tonen. De afgelopen weken is er hard getraind, o.a. onder begeleiding van Henk Hammers en Johan Hamminga. Ook Chantal Visscher onze vaste groom heeft de hengsten middels longeren tussentijds goed getraind. Het hele team was dan ook aanwezig bij deze laatste test.
Evenals de vorige verrichtings test waar Yvonne na 1 week trainen al vooruitgang bij de hengsten kon tonen, 
De hengsten werden na de verrichting middels een klinische keuring nog op het harde getoond.
 
 
 
 
 
 
 
 
Deejay STH                                  Denzel STH        beiden gereden door Yvonne  Snieder
 
september 2011
Nieuw jasje past Veulenveiling Midden-Nederland goed
De Nieuwe Heuvel als nieuwe locatie en een professionelere aanpak zorgden woensdagavond voor de meest succesvolle Veulenveiling Midden-Nederland tot nu toe. Een gemiddelde opbrengst van 6.341 euro was beduidend beter dan de 3.900 euro van vorig jaar. Veilingtopper Gambo verwisselde voor 25.000 euro van eigenaar.De dressuurveulens waren met een gemiddelde prijs van 6.581 euro duidelijk meer in trek dan de springveulens die gemiddeld voor 4.716 van de hand gingen. Het duurste springveulen was Galidos (Calido I x Voltaire). Dit hengstveulen veranderde voor 7.250 euro van eigenaar. De dressuurveulens wisten zich beter te verkopen. Eugene Reesink kocht voor 15.000 euro Golden-M, een jong, maar parmantig hengstveulen van Cadans M x Krack C. 
De familie Nekeman kocht drie veulens: een merrieveulen van Apache x Gribaldi voor 9.000 euro, een hengstveulen van Andretti x Lennard voor 12.500 en de veilingtopper Gambo (Uphil x San Remo). Deze knappe voshengst van de C. van Suijdam uit Emst bracht 25.000 euro op. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augustus 2011
BOSTON STH  wederom bij de top3 van NL
Tijdens de paardendagen 2011 kon BOSTON na een intensief weekeinde in Verden zijn kunnen tonen.
I.P.S Bon Bravour, Borencio (winnaar PAVO 2010 4jr) en BOSTON STH. 
 
Wat absoluut duidelijk is na deze enerverende weken, dat Hans-Peter Minderhoud als topruiter, in combinatie met BOSTON STH een top combinatie is. Het talent van BOSTON STH als GrandPrix belofte is overduidelijk.
 
 
 
 
Met een 9.2 voor de draf was hij de hoogste die dag voor dat onderdeel, helaas was de stap te gehaast  maar met een gemiddelde van 8,18 kon Boston zich toch als 10e rechtstreeks plaatsen voor de finale, daar mochten 15 paarden de definitieve rangorde bepalen.
Op vrijdagavond en zaterdagmorgen kon Hans-peter nog trainen in de baan, en dat was op Zaterdagmiddag in de finale te zien!  Met 3 geweldige gangen en dito cijfers stond Hans-peter direct weer bij de top 3  met een score van 8,74 !! 
Het publiek was zeer enthousiast en dat gaf Boston STH aanleiding om bij het verlaten van de baan zijn natuurlijke aanleg voor Piaffe en passage te tonen. Het publiek was uitzinnig en de commentaren achteraf waren duidelijk; dit is een Grand-prix paard in wording.
Met een uiteindelijk 4e plaats was Boston STH nipt buiten de medailles, maar een geweldig resultaat dat mede te danken is aan de professionaliteit van Hans-peter Minderhoud. 
Op Dinsdag 9 Aug. zal Boston STH zich presenteren in de halve finale van de PAVO-cup.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BOSTON STH in de finale met Hans-Peter Minderhoud

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bretton Woods (Johnson x De Niro), Emmelie Scholtens 

STH Boston (Johnson x Quattro), Hans-Peter Minderhoud
TCBeau Deux (Ravel x Gouverneur), Geert-Jan Raateland
Reserve: Belle Lady Texel (Krack C x Farmer), Lotje Schoots
Van 3 tot en met 7 augustus vindt in het Duitse Verden het Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden plaats. 
 
 
April 2011
Onze elite merrie Belle Vurona heeft een mooi merrieveulen van Totilas op de wereld gezet.
GIRLPOWER STH wordt haar naam.
Om 15.00 uur waarschuwde onze geboortemelder en konden we 2 hoefjes naar buiten zien steken, om 15.15 uur lag er een prachtig zwart veulen met 4 witte voetjes achter onze merrie.
Belle Vurona is zelf al een schitterende merrie van Furst Heinrich x Negro van fokker  De Feyter uit Axel.
Wij hopen met deze mooie merrie veel succes te hebben in de sport. 
 
 
 
 
 
 
 
 
April 2011
Boston STH met ruiter Hanspeter Minderhoud presenteert zich spectaculair in Ermelo
Tijdens de 2 selectiedagen voor de WM jonge paarden in Verden Augustus dit jaar zijn zo'n 30  5- en 6-jarige paarden gepresenteerd aan de selectie commissie bestaande uit Dhr Wim Ernes, Dhr Johan Hamminga en Dhr Gert v/d Hoorn.
De 1e selectie ronde was een bijzondere: na een temperatuurverschil van 12 graden t.o.v. de vorige dag was het een winderige koude dag. Diverse paarden waren wat kijkerig op de ritselende beukenhagen. Boston STH liet zich fantastisch zien, en Hanspeter had hem goed voor elkaar. De 2e selectiedag was qua temperatuur en omstandigheden heel wat aangenamer, ook deze dag deed Boston STH waar hij goed in is; zich van zijn mooiste kant laten zien met 3 spectaculaire en elegante gangen. De 1e training moet Hanspeter helaas overslaan ivm de wereldbeker wedstrijd in Leipzig.  De 4e bezichtiging op 15 Juni zal Bosten STH weer present zijn.

 
 
 
 
 
 
 
 
Februari 2011
Deejay in Den Bosch na 3e bezichtiging aangewezen voor verrichtingsonderzoek
Tijdens de afgelopen hengstenkeuring in Den Bosch is onze Vivaldi x Farrington hengst door Henk Hammers voorgebracht. Op vrijdag werden onze hengsten Dondersteen (Sorento x Jazz) en Deejay al vroeg opgehaald door Henk Hammers, Lisette doodhagen en Thirza Odijk onze stal medewerksters begeleidden hem om te assisteren. Dondersteen liet zich goed zien en was mooi bergop gepresenteerd, helaas haalde hij de 3e bezichtiging niet. Deejay was in de 2e bezichtiging helemaal zichzelf, vrolijk galoppeerde hij door de kooi en liet tussendoor zijn mooie drafbeweging zien. Op zaterdag mocht hij zich weer presenteren en werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Helaas mochten er maar 2 afstammelingen van vivaldi in de kampioenskeuring,
Van de 16 Vivaldi nakomelingen die aangemeld waren zijn er nu uiteindelijk 4 doorverwezen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denzel (Tuschinski x Tango) toegevoegd aan hengstenbestand Stouwehof
Tijdens de KSS Select sale in Den Bosch werden een aantal veelbelovende 2e en 3e bezichtings hengsten aangeboden. Ook een aantal aangewezen hengsten werden ter verkoop aangeboden , ons oog viel op de nr 512 Denzel. Deze hengst presenteerde zich de afgelopen dagen al dermate correct dat hij bij de veiling ook onze interesse had. Toen wij naar huis vertrokken werd deze hengst geveild en konden wij met een enig en laatste bod ons eigenaar noemen van een 2e aangewezen hengst. Denzel wordt nu op onze stal getraind voor het verrichtingsonderzoek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Januari 2011
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
December 2010
Dondersteen (Sorento x Jazz) doorverwezen naar 2e bezichtiging.
De zwarte sorento presenteerde zich zeer goed op de ochtendpresentatie en ook s'middags mocht hij in de kooi zijn galop en draf tonen. Dit deed hij met verve , Henk Hammers , Lisette en Thirza konden dan ook tevreden huiswaarts rijden.
Onze beide hengsten stonden er goed voor , en zullen verder getraind worden voor de presentatie in Den Bosch begin Februari.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nieuwe troef voor Denise Nekeman
Denise Nekeman  is sinds vandaag de nieuwe amazone en eigenaresse van Ridderkerk. Ridderkerk vormde sinds December vorig jaar een combinatie met Hans Peter Minderhoud. Hans Peter was zeer succesvol in de lichte tour met de elegante sympathieke bruine ruin. Onder andere op het NK en ook internationaal in Rotterdam.
Denise die traint bij Nicole Werner zal de komende tijd onder begeleiding van Hans Peter en Nicole eerst rustig een combinatie moeten gaan vormen. Er is geen haast om op concours te gaan. De twee hebben een mooie tijd voor zich.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augustus 2010
BOSTON STH overtuigd in finale PAVO-cup 4 jarige dressuurpaarden!
Waren wij in Warga nog verbaasd over de lage score van Boston, nu heeft hij maar liefst 10 punten meer gescoord namelijk 81 punten.  
Hiermee was Boston in de finale van 25 paarden op een 5e plaats beland. Boston zal verder getraind worden door Denise en deze combinatie zal nog veel van zich laten zien.
 
 
 
Juli 2010
PAVO-Cup Warga  1e prijs voor BOSTON STH met Denise Nekeman
Blende Utopia was in een frisse bui tijdens het losrijden, daarbij verstapte ze zich en verloor ook nog een ijzer naar later bleek. Zij mag zich herkansen maar onze wedstrijd agenda laat dat helaas niet toe.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tijdens de Centrale Keuring van het KWPN te Luttenberg was stal Stouwehof met 3 merries present.De merries Blende Utopia (v. Tuschinski), Belle Vurona (v. Furst Heinrich)  en Zamba Dream (v. Samba Hit)werden voorgesteld door Henk Hammers.De eindresultaten liegen er niet om:Blende Utopia is nu ster merrie  , Belle Vurona is nu Elite-merrie en Zamba Dream is nu eveneens Elite-merrie.Zamba Dream is momenteel drachtig van JAZZ en Belle Vurona is drachtig van TOTILAS.
 
 
 
 
 
 
 
 Ibop Warga: Hoogste score voor Zamba Dream17-06-2010
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maart 2010
 
 
 
 
-Kareltje onze nieuwe schouwhengst in zijn riante onderkomen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint