Stal Stouwehof -
GRAND PRIX  Assen
12 Januari 2019


De hoogste score van de dag op de Subtopwedstrijd in Assen werd zaterdag bij elkaar gereden door Denise Nekeman, een vervroegd verjaardagscadeau voor haar 25e verjaardag morgen. Met de Johnson-zoon Boston STH bleef ze met 71,23% ruim twee procent voor op Daniëlle Heijkoop en Badari (Gribaldi x Damocles). Patrick van der Meer had met Chinook (Vivaldi x Havidoff) en KWPN-hengst President's Chagall D&R twee ijzers in het vuur en mocht de derde en vierde prijs in ontvangst nemen. 
Denise Nekeman bracht haar zwarte hengst eind oktober vorig jaar voor het laatst aan de start, toen op CDI Exloo. “Boston heeft vorig jaar een druk seizoen gehad en daarom heb ik hem de tijd gegund wat sterker te kunnen worden en bepaalde oefeningen beter te maken”, licht de amazone toe. “Ik kon in de proef van vandaag merken dat hij aan draagkracht gewonnen heeft en dan de aanleuning daardoor ook stiller is geworden. Hij kan dat nu beter volhouden gedurende de proef.”

Op de Sunrise Stables Assen liggen de baan voor het losrijden en de wedstrijdring naast elkaar. “Boston wil nog wel eens heet worden als er een speaker is en er wat geluid rondom de ring is, wat me gebeurde tijdens het losrijden. Dat was juist een hele fijne oefening, het doel is namelijk om juist beter met elkaar te blijven communiceren onder dergelijke omstandigheden. In de proef lette hij weer heel mooi op mij en was de concentratie goed.”
Miscommunicatie
Nekeman was erg blij met het verloop van de proef. “De proef gaat steeds makkelijker. We hadden een aantal hele fijne stukken, maar ook een paar onderdelen die mooier konden. De eerste piaffe kon wat spectaculairder en meer op de plaats en in de laatste AC-lijn wilde hij in de passage iets onder me uitgaan. Ik remde en toen dacht hij: oh klaar. Dat was een kleine miscommunicatie.”

Een dik jaar geleden, in oktober 2017, maakte de amazone haar debuut in de ‘grote mensen’ Grand Prix. Hoewel ze het afgelopen jaar succesvol heeft gereden, blijft ze het een vak apart vinden. “Echt makkelijker wordt het nog niet”, vertelt de lachend. “Ik ben er nog niet echt aan gewend. Je bent de hele proef bezig met het rijden van de onderdelen en hebt tussendoor maar heel weinig tijd om iets op te kunnen lossen. Eigenlijk moet je er dus voor zorgen dat je in de proef niets hebt om op te lossen. Maar dat is natuurlijk juist de uitdaging en het leuke aan de dressuursport.”
Persoonlijk record verbeteren
Het plan van Nekeman is om over twee weken nogmaals nationaal te starten met de Johnson-zoon. “Daarna staat de internationale wedstrijd in Le Mans op de planning. Mijn zusje Jeanine start daar Lichte Tour en U25, dus we gaan met een volle vrachtwagen die kant op.” Het doel voor komend seizoen is om de scores verder omhoog te krijgen. “Vorig jaar was 73% ons persoonlijk record en je hoopt er natuurlijk op dat te kunnen verbeteren. Als we elkaar beter kunnen blijven begrijpen als hij heet wordt, moet dat goed komen.”HENGSTENKEURING 2019

Tijdens de eerste bezichtiging van de  KWPN hengstenkeuring zijn beide hengsten van stal stouwehof door naar
de hengstenkeuring 2019.

Het betreft Loco Flanel STH  Grey flanel x Fidertanz, de merrie Fidertanz heeft ons al veel succesvolle veulens geleverd en ook deze hengst is weer een plaatje.
Als 2e hengst Limited Weltino  een Dante Weltino x San Amour. Ook deze hengst kon op applaus rekenen tijdens zijn voorstelling. Marcel en Tamara Van Manen trainen beide hengsten en zullenl ze presenteren tijdens de hengstenkeuring


Woensdag Weetjes: De beste IBOP-dressuurmerries van 2018
1-1-2019
90,5 punten voor Davino V.O.D.-dochter
De beste drie IBOP-merries van 2018 hebben echter een andere vader dan de hierboven vermeldde hengsten. Met 90,5 punten mag Davino V.O.D.-dochter Ice Princess STH zich de beste IBOP-merrie van 2018 noemen. Eerder werd deze merrie al kampioen van Overijssel. Onder Nicky Snijder, stalruiter van Lens en Berna Nekeman van Stal Stouwehof, liep Ice Princess STH (uit Belle Vurona STH elite IBOP-dres sport-dres PROK D-OC van Fürst Heinrich) naar een uitmuntend IBOP-resultaat en daarmee behaalde ze tevens het elitepredicaat. De merrie behaalde 9,5-en voor haar stap en draf, naast 9’s voor souplesse, houding en balans, en aanleg als dressuurpaard. “Ice Princess STH is echt een klasse apart. Ze beweegt heel lichtvoetig, met veel buiging in de gewrichten, veel souplesse en een heel goed achterbeengebruik. Ook haar stap is opvallend goed, met daarin veel ruimte en souplesse. Datzelfde beeld zien we in draf, en ook in galop weet deze Davino V.O.D.-dochter te overtuigen. Het is een heel getalenteerd dressuurpaard, zo zie je ze maar weinig!”, is inspecteur Henk Dirksen enthousiast na afloop.

FERRARI met Jeanine Nekeman 4e in Harich
18 November 2018
Jeanine Nekeman en de nog niet zo lang geleden aan zijn oog geopereerde Ferrari werden vierde met 68,02%.
Op de startlijst voor het indoor kampioenschap staat de combinatie nu op de 4e plek.


Ferrari mist oog
15 oktober 2018

De vosruin Ferrari, die door U25-amazone Jeanine Nekeman wordt uitgebracht in de Prix st George-niveau, moet het voortaan doen zonder zijn rechteroog. De Apache-zoon liep een schimmel op die op de kliniek in Utrecht niet te verhelpen was.‘In Utrecht gaven ze aan dat het niet het einde van zijn carrière hoefde te zijn,’ vertelt Nekeman. ‘Maar toch zag ik het zelf best even somber in.’TraanoogDe vosruin kreeg in juli last van een traanoog. Binnen een paar dagen werd het oog wel erg dik en kwam er bovendien een dikke witte waas op. ‘We kwamen in Utrecht terecht, omdat ze daar specialisten hebben op dat gebied, met veel ervaring. Ferrari kreeg medicijnen in zijn oog, in de hoop dat het daarmee goed zou komen. Helaas sloegen ze niet aan, daarom moest hij worden geopereerd. Het ging heel snel allemaal. Dat was op vrijdag, we hadden hem op woensdag gebracht.’In het oog kwam een soort beschermlaag van slijmvlies om verspreiding van de schimmel te voorkomen. ‘Dat was heel spannend, want je hoopt dat dat werkt. Hierdoor zou hij wel verminderd zicht hebben, maar zou het oog behouden blijven. Het zag er heel zielig uit en Ferrari had veel pijn.’Heftig nieuwsUiteindelijk mocht de behandeling niet baten en moest het oog alsnog verwijderd worden. ‘Dat was heel naar en heftig nieuws. We hadden dit natuurlijk liever allemaal niet gehad. Het is best een nachtmerrie, want je wil niet dat je paard iets overkomt. Een schimmel zoals dit komt maar heel zelden voor, gaven ze in Utrecht aan.’Na een week mocht de ruin naar huis. ‘Toen het oog eruit was, had hij geen pijn meer. Hij was gelijk een stuk blijer, dat verwachtte ik eigenlijk niet. Met rijden was het eerst wel wennen, maar nu gaat het heel goed. In het begin moest hij wat vaker kijken en stak hij zijn hoofd in de lucht. Je weet zelf ook niet hoe je daarmee om moet gaan. Je wordt er vanzelf handiger in en ik heb gemerkt dat ik gewoon duidelijk moet zijn en niet moet twijfelen. Nu voelt het weer hetzelfde als ervoor.’WedstrijdrentreeInmiddels maakt de combinatie zich alweer op voor de rentree in de wedstrijdring. ‘We gaan eind deze maand op de internationale wedstrijd in Exloo starten. Ik ben heel benieuwd hoe hij dat gaat doen. Hij was altijd wel behoorlijk relaxed, hij keek nooit zo heel erg. Dat helpt wel denk ik.’In Utrecht werd het echte oog vervangen door een siliconen prothese. ‘Dan blijft er niet zo’n gat achter, het lijkt een beetje alsof zijn oog dicht is. Het ooglid zit er overheen. Het zag er enger uit toen die schimmel erin zat. Je went eraan, je kunt niet anders. En Ferrari heeft nog een hele mooi andere kant.’EK U25: DENISE NEKEMAN GRIJPT NET NAAST DE MEDAILLES
Geplaatst op 16 augustus 2018 in Dressuur & para
Het ligt dicht bij elkaar op het Europees kampioenschap voor Grand Prix-ruiters jonger dan 25 jaar in Exloo. Waar in de landenwedstrijd de Britse Charlotte Fry nog bovenaan stond met haar Dark Legend (v.Zucchero), blijft zij nu op minder dan een tiende van een procent van de Duitse Jill-Marielle Becks die met Damon’s Satelite (v.Damon Hill) de overwinning naar zich toetrok. Beste Nederlandse was Denise Nekeman, in het zadel van Boston STH (v.Johnson) kwam zij tot 73,66% en de vijfde plaats.
De afstand tot het podium is maar heel minimaal, de nummers drie tot en met vijf verschillen 0,33% en dat maakt de strijd om het brons heel heftig. Volgens bondscoach Alex van Silfhout reed de amazone een sterke proef waar ze weinig punten liet liggen. “Denise maakte geen fouten, had haar piaffe en passage goed op orde. De einduitslag viel ons een beetje tegen, al had ze ook te kampen met wat juryverschil.”
Ice Princess STH topscore tijdens IBOP
Met 90,5 punten was de Davino V.O.D.-dochter Ice Princess STH de absolute uitschieter op de IBOP in Luttenberg. Van de twaalf gepresenteerde dressuurmerries slaagden er negen.De Overijsselse CK-kampioene van 2016 werd voorgesteld door Nicky Snijder en behaalde onder meer een 9,5 voor de stap en draf.
“Ice Princess STH is echt een klasse apart. Ze beweegt heel lichtvoetig, met veel buiging in de gewrichten, veel souplesse en een heel goed achterbeengebruik 
Ook haar stap is opvallend goed, met daarin veel ruimte en souplesse. Datzelfde beeld zien we in draf, en ook in galop weet deze Davino V.O.D.-dochter te overtuigen. Het is een heel getalenteerd dressuurpaard, zo zie je ze maar weinig”, was inspecteur Henk Dirksen enthousiast.
De merrie die uit de eigen merrie Belle Vurona is gefokt wordt nu verder thuis getraind en tzt in de sport uitgebracht.
7April 2018

In de korte tijd dat Denise Nekeman en Boston STH (v. Johnson) uitkomen in de senioren Grand Prix, boekten ze al flinke successen. Zo kreeg het duo vorige maand op de KNHS  Indoorkampioenschappen de bronzen medaille omgehangen. Op de Subtopwedstrijd vandaag in Wezep wonnen ze overtuigend de Grand Prix met de fraaie score van 73,04%, goed voor een nieuw persoonlijk record.

Vandaag startte het duo voor de zesde keer in de koningsklasse en behaalde een nieuw persoonlijk record. “Er begint nu routine in te komen, alhoewel dat eigenlijk een groot woord is. Ik voel nu waar ik hem voor kan zijn en kom de proef een soort van vloeiend door. We hadden nog steeds wel dingetjes, maar dat houd je denk ik toch wel

Voor de combinatie was het weer de eerste buitenwedstrijd en Nekeman was benieuwd hoe haar hengst zich zou gedragen. “Hij laat me nooit zitten en doet altijd z’n best. Soms zelfs iets té veel, maar vandaag niet. Hij was echt super relaxed en liep heel fijn. Indoor is Boston vaak wat druk en ik was er vooral blij mee dat hij wat rustiger was dan binnen.”BOSTON STH7 April 2018

Jeanine Nekeman reed haar Ferrari STH (v. Apache) vandaag op de Subtopwedstrijd in Wezep, ook de eerste wedstrijd van de Bonfix Competitie, naar de fraaie score van 70,07%. Dat betekende voor het duo zowel een nieuw persoonlijk record als de overwinning in de Prix St. Georges.
De combinatie werd beloond met een 8,5 voor de uitgestrekte draf en de dubbel tellende uitgestrekte stap leverde een 8 op. “Voor de hele draftour hadden we hoge punten en Ferrari kan ook heel goed stappen. Het galopgedeelte kan beter en de pirouettes zijn nog een verbeterpuntje.”
Voor dit seizoen is de amazone is van plan om Ferrari in de internationale Lichte Tour uit te brengen en de selecties voor het NK te rijden. “We gaan ervaring opdoen en samen nog meer een combinatie worden. Hopelijk kunnen we dit niveau met een stijgende lijn voortzetten”, vervolgt Nekeman over haar planning met Ferrari.


FERRARI STH
Denise met BOSTON  3e NK dressuur Grand Prix
Afgelopen weekeinde werd het NK dressuur verreden in Ermelo in de hallen van het KNHS.Dit weekeinde waren de kampioenschappen van de subtop geprogrammeerd. De zwaarste klasse, de Grand Prix, werd Zaterdag verreden.
Denise Nekeman met haar paard Boston STH reden Zaterdag daar een score van 71,96% waarmee ze de derde plaats bezetten, Boston STH was goed fit tijdens deze proef, en met een foutloze proef kon het duo een zeer goede score noteren.in het tussenklassement.
Zondag werd de finale verreden middels een kür op muziek voor de beste 8 combinaties van de zaterdag. Ook hier was Boston weer zoals de dag ervoor, fit en krachtig in zijn optreden. Met een score van 72,75% was zij weer 3e van de dag.De score’s van beide dagen gaven in het eindklassement een bronzen medaille voor de amazone uit Hasselt.
Deze kampioenschappen waren de 4e wedstrijd in de zwaarste klasse Grand Prix voor Denise en Boston STH, in de aanloop naar deze NK heeft zij steeds goede score’s van boven de 70% laten zien.

Met de huidige lijn die Denise en Boston STH te pakken hebben gaan zij met een positief gevoel deelnemen.


‘Ik dacht, ik ga het gewoon proberen’, vertelt de amazone. ‘Boston kent alle oefeningen al heel goed, maar zo’n ‘grote mensen’ Grand Prix is toch wel heel andere koek dan een U25-proef.’ De score van bijna 70% is er een waar vele combinaties voor zouden tekenen. ‘Ik ben suuuper trots op Boston! Maar er zit nog heel veel rek in’, aldus Denise.

De sprong naar de Grand Prix moest maar eens gewaagd worden, vond ze. ‘Woensdag heb ik nog getraind bij Hans Peter (Minderhoud, red.), en die zei: “Ga nou maar een keer!” Toen ik zag dat er in Genemuiden een wedstrijd was, heb ik me ingeschreven. Het is daar fijn rijden, met een mooie lichte bak en losrijden in een 20×60-baan. Bovendien is het niet zo ver bij ons vandaan.’
Voor nu is Denise super tevreden. ‘De passage van Bostie is altijd al heel goed. Hij heeft daarin ook geen moeite met de bochten. Ook de pirouettes gingen fijn. Het is echt het nette rijden waarin we nog heel veel winst kunnen behalen.’ Vandaar dat de combinatie deze winter meer in de Grand Prix in actie zal komen. ‘Dat is ook wel weer heel leuk om me op te richten’, aldus Denise. ‘En terug naar de U25 kunnen we altijd nog!’Landenwedstrijd
 Duitsland
 (Heeze) – MDH Avanti, 74.500%
 (Baarle Nassau) – Bailey, 70.947%21 Juli  Nicky Snijder rijdt Stouwehof-paarden naar 80 en 81 punten in Pavo Cup
Nicky Snijder bleek zowel bij de vier- als vijfjarigen onverslaanbaar in de Pavo Cup-voorselectie op de Centrale Keuring in Tolbert. Met High Energy STH (v.Jazz) behaalde hij de hoogste dagscore (81 punten). Bij de vierjarigen won hij met Identity STH (v. Charmeur) met 80 punten. Daarmee kwam zowel bij de vier- als de vijfjarigen een fokproduct van Lens en Berna Nekeman op kop in Tolbert.Nicky met Identity STH tijdens Geesteren

21 Juli Denise 3e individueel tijdens CHIO Aachen
Met een mooie score van 71,326% kon Denise weer het podium tijdens CHIO Aachen betreden voor de 3e prijs.


Boston STH in Aachen

19 Juli Nations cup Aachen voor NL team
Anne Meulendijks , Maxine vd Vlist en Denise Nekeman hadden met overmacht de gouden medaille in de landenwedstrijd

Nekeman zag deze wedstrijd als een oefenrondje voor het Nederlands kampioenschap. Het doel voor Ermelo is om in de top 3 te eindigen, al benadrukt ze dat je het maar nooit weet met juryleden. “Ik ga heel hard oefenen. De maandag na het NK vertrekken we naar Aken. Ik twijfelde eerst of ik het wel zou doen. Aken rijd je maar een paar keer in je leven, dus nu ik de kans heb ga ik het gewoon doen. Er is Nations Cup, dus samen met Anne Meulendijks en Maxime van der Vlist ga ik ervoor!”
16 April 2017
Nicky Snijder succesvol in Oostermoer Kei dressuur 2017
De Rietweg manege in Bronneger stond afgelopen zaterdagavond in het teken van de vier- en vijfjarige dressuurpaarden. Juryleden Laura Zwart en Laura van Hemmen kregen een flink stel fijne paarden te beoordelen. In beide leeftijdscategorieën en in de finale om de Oostermoer Kei waren het paarden van familie Nekeman uit Hasselt, die er onder Nicky Snijder met de overwinning vandoor gingen.
Stalruiter Nicky Snijder reisde met 2    4-jarige paarden en 2  5-jarige paarden af naar Bronneger voor een jonge paarden wedstrijd. De startlijst was zo'n 25 paarden per rubriek , dus voldoende concurrentie voor de paarden van stal Stouwehof.

Op zaterdag werd de dressuurproef U25 grand prix verreden door Denise met BOSTON, zij moest als 1e starten.
De nr2 had uiteindelijk een  2,5% lagere score zodat voor de 2e dag waar de kur op muziek verreden moest worden
Met een mooie oranje deken en het erelint kon Boston vervolgens de ereronde rijden voor een weekeinde spannende maar mooie sportprestaties.Jackson STH goedgekeurd in 3e bezichtiging hengstenkeuring KWPN 2017.
Tijdens de hengstenkeuring 2017 in de brabanthallen te Den Bosch werd onder toeziend oog van een kleine 7000 enthousiaste toeschouwers de hengst Jackson STH in de 3e bezichtiging goedgekeurd en toegelaten tot het verlichtingsonderzoek.
Jackson STH zal zadelmak gemaakt worden door MT Stables uit Kootwijkerbroek. 
Gezien zijn voorbeeldige gedrag en snelle vooruitgang in de training zijn wij positief gestemd en wachten in spanning af naar zijn prestaties aldaar.


tijdens jumping Amsterdam.
Tijdens jumping Amsterdam wordt de team challenge verreden. deze rubriek voor jeugdruiters is samengesteld door de bondscoach uit de beste pony-  , junioren- en young riders van Nederland.  3 teams worden willekeurig samengesteld wordt er tegen elkaar als team gereden. Het team bestaande uit pony ruiter Marten Luiten, junior Mylene Spaak en young rider Jeanine Nekeman mocht het erelint en een deken voor de 1e prijs in ontvangst nemen.In de pirouettes gaat de zwarte hengst goed zitten. Al met al een prachtig begin van een hopelijk succesvol 2017.


Leuk artikel dehoefslag.nl


De zelfgefokte pas bij het KWPN goedgekeurde I’m Perfect (Zack x Fidertanz) werd net als Boston en nu ook Junior zadelmak gemaakt door stalruiter Nicky Snijder, voordat hij naar het verrichtingsonderzoek ging. Dat doorliep hij met glans: 83,5 punten behaalde de knappe donkerbruine. Denise zal hem op de hengstenkeuring in Den Bosch presenteren.

Topscore voor Denise Nekeman
Vanmorgen om 4.00 uur ging de wekker in huize Nekeman: ‘Ja het was wel vroeg, maar zeker de moeite waard. Boston is ook zo’n leuk paard om te rijden en daarbij ook nog eens knap. Ik ben zelf erg kritisch en nog niet 100% tevreden over mijn proef. Ik zou graag met nog meer verbinding willen rijden en na de serie om de twee gaf hij nog een toegift. Dit ontstond wel door een ruiterfout. Samen met mijn trainer Hans Peter Minderhoud, die met Boston op het WK voor jonge dressuurpaarden heeft gereden, ben ik bezig om de afwerking nog beter te krijgen. Vaak bouwt Boston tijdens indoorwedstrijden wat spanning op, in tegenstelling tot outdoor wedstrijden. Toch ging dat vandaag best goed en kon hij bijvoorbeeld mooi ontspannen in de stap. Dit leverden dan ook achten op. Evenals de passage en galopappuyementen.
De piaffe reed ik vandaag bewust wat meer voorwaarts, maar leverden wel voldoendes op. Met Boston wil ik in december starten tijdens de internationale wedstrijd in Roosendaal wat tevens een kadervormingswedstrijd is. Daar hoop ik mijn derde A-kaderscore te halen om in het kader te komen en vervolgens mijn pijlen te richten op het EK voor U25 in 2017. Al moet ik wel zeggen dat goed leren paardrijden bij mij voorop staat’, aldus de tweedejaars studente Commerciële Economie
Succesvol EK dressuur Young riders Jeanine Nekeman met VLINGH


De dagen daarna werd er gestreden om de individuele medaille. Met een startplek als 1e van de 56 deelnemers reed Jeanine een nog betere proef dan de 1e dag. Helaas was het nadeel van een 1e start in de scores te merken want de score was 71,94%. Na 2 dagen bleef Jeanine gelukkig als 2e nederlander met alleen de 4 duitse ruiters ertussen op een 6e plaats. Een zeer goede prestatie en een score waarmee zij ook de Kur op muziek mocht rijden.
Al met al was het een geweldig concours en een zeer goede onderlinge sfeer als nederlands team.
Ice Princess STH kampioen dressuur merries Overijssel
Beide paarden scoorden goed en met 76 punten (Havanna) en 79 punten (Game Boy) zijn beide paarden uitgenodigd voor de halve finale tijdens de KWPN kampioenschappen half Augstus.

Blue Hors Zack was de derde zoon op rij van de keurhengst Rousseau (v.Ferro) die kampioen werd op de KWPN Hengstenkeuring. Hij werd voor een topbedrag verkocht naar Denemarken en zette daar vervolgens een eigen foklijn op. Blue Hors Zack is momenteel één van de meest succesvolle fokhengsten in Denemarken. Zijn zoon Golden Gate werd eerder al bij het KWPN goedgekeurd, met I’m Perfect STH komt er wederom een zoon via het KWPN beschikbaar. Diana II is een dochter van Fidertanz, via Fidermark een kleinzoon van de invloedrijke stempelhengst Florestan I. 
De hengst is ongecompliceerd, geconcentreerd op de ruiter en had bij elke training zeer veel bereidheid tot werken en liet zich optimaal bewerken. De stap is zuiver, goed door het lichaam en goed tot zeer goed van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig en ruim voldoende tot goed van ruimte. De draf zou iets meer schoudervrijheid mogen hebben. Het achterbeen treedt goed onder en heeft veel dragend vermogen. De galop is bergop, lichtvoetig met veel ruimte en veel tot zeer veel gedragenheid. I’m Perfect STH beweegt met een goed achterbeengebruik, veel tot zeer veel souplesse, zelfhouding en balans. De hengst heeft veel aanleg tot sluiten. Als dressuurpaard heeft I’m Perfect STH veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel. Stalgedrag: Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal. 
Stap 8,5    draf 7,5   galop 8,5  souplesse 8,5  rijdbaarheid/instelling 9  aanleg 8,5   TOTAAL 83,5 punten


Als 2e mocht ons eigen fokproduct Zack x Fidertanz uit de Duitse premie merrie zich presenteren. Met een compliment voor de sterke gangen waaronder een bijzonder goede stap werd deze hengst doorverwezen naar de 3e bezichtiging s'middags. Die middag mocht I'm Perfect opnieuw aantreden en werd hij tot grote vreugde aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Met dank aan ons team voor de correcte training en optimaal voorbrengen van beide hengsten.  Deze zullen nu bij Marcel van Manen zadelmak worden gemaakt zodat zij correct getraind aangeboden kunnen worden voor het verrichtingsonderzoek tzt.


I'm Perfect.  Zack x Fidertanz  in de ringHet werd een hele onderneming voor stal Stouwehof ivm de reis van 2 dagen en een week in temperaturen van 38c en hoger. Op het complex was relatief weinig gedaan aan voorzieningen tegen de warmte. Stal Stouwehof had accu ventilatoren mee zodat de paarden enigszins gekoeld konden worden op stal. Tijdens het losrijden voor de wedstrijd werden de paarden gekoeld met ijswater elke 10 minuten. En na de proef afgespoten met water. De ruiters werden na elke proef met hun voeten in een bak koud water op een stoel onder een parasol gezet om af te koelen.
De 2e wedstrijd ging om de individuele medailles. Denise reed een perfecte proef, maar de achtergrondmuziek was enigszins een spelbreker. In de stap schrok Boston van de muziek en Denise had ondanks een recordscore van 74,7% een 4e plaats. Net geen bronzen medaille helaas.  Jeanine had met 71,2 wederom een 10e plek.

Het NL team met de zilveren medaille


Op Vrijdag werd de landenproef dressuur verreden waarbij Denise met Boston STH de 1e prijs behaalde met een superscore van 75,35% Jeanine Nekeman was 3e met een score van 71,842%.
Deze week wordt het EK-team young riders bekendgemaakt, naar verwachting zullen beide zussen hier deel van uitmaken. De 1e week juli staat dit EK op het programma.


Denise en Jeanine doen stuivertje wisselen in Roosendaal CDIY
Bij de Young Riders bleken Denise en Jeanine Nekeman er bovenuit te steken met Boston STH (v.Johnson) en Vlingh. In een sterk veld van ca. 40 internationale deelnemers reden de zussen de sterren van de hemel.
In de individuele YR-proef waren de rollen voor de zusjes Nekeman omgedraaid. 

Een eervolle vermelding en een kroon op hun jarenlange training en begeleiding door Hans Peter minderhoud voor Denise en Nicole Werner en Yessin Rahmouni voor Jeanine.

De wedstrijd was aangewezen als selectie wedstrijd voor het EK dressuur jeugd en de bondscoach Tineke Bartels geassisteerd door Johan Rockx beoordeelden alle combinaties waarbij de scores en plaatsing uiteraard een belangrijke rol spelen. tijdens de young riders landenproef (de selectiewedstrijd) waren Denise met BOSTON STH en Jeanine met VLINGH goed op dreef. Met scores van 71,36% voor Jeanine en 70,96 voor Denise waren de plek 4 en 5 bezet door de zusjes. Belangrijker was nog dat ze daarmee plek 2 en 3 vd nederlanders bezetten voor een selectie van 4 startbewijzen voor het EK. Tijdens CDI Roosendaal begin Mei zal een 2e selectiewedstrijd de doorslag moeten geven voor de bondscoach wie zij mee wil nemen naar Vidauban EK Juli 2015.Dressuuramazone Jeanine Nekeman (Hasselt) is met Vlingh STH gepromoveerd naar het A-kader bij de Young Riders. In haar eerste jaar bij de Young Riders zet Jeanine haar succesreeks van de Junioren gewoon door. Onlangs behaalde ze haar derde A-kaderscore in KNHS-MDH Kostendrukkers Cup in Genemuiden.
3 Maart 2015
De 1e 2 weken van Maart was de familie Nekeman met Jeanine en Denise naar Vidauban gereisd voor het CDI ter plaatse dat 2 weekeinden achter elkaar werd verreden. Ook Yessin Rahmouni had Vankrack STH als wedstrijdpaard en Denzel STH als trainingspaard meegenomen. De reis werd over 2 dagen gesplitst met een tussenstop in Dijon. totaal 1400km heen en terug samen 4 dagen reizen. Het was de moeite waard om deze lange reis te maken want de resultaten waren schitterend! 
Jeanine had het 1e weekeinde ook bijzondere scores en succesvolle plaatsing met haar Vlingh STH.
Tevreden kon Jeanine terugkijken op dit laatste weekeinde.
Al met al een fantastisch begin van dit buitenseizoen voor stal Stouwehof.Boston in aktie tijdens prijsuitreiking

Succesvol debuut Jeanine Nekeman bij de Young Riders.
Denise wint bronzen medaille tijdens NK Young Riders
16 Juli 

Denise haalde een score van 70,7% maar kon daarmee helaas geen medaille plaats bereiken, Boston liep de gehele proef op een medaille score, maar de combinatie maakte helaas een foutje tijdens de pirouette , en die oefening telde ook nog dubbel. Het hele concours stond bol van de verrassingen want bij het rijden van slechts 1 foutje werd de score sterk verlaagd, zo gingen diverse medaille kanshebbers dit concours onderuit in de klassering.  Jeanine reed op Zondag de kür op muziek, en werd met een klein verschil van 0,02% nog 4e. 
Via deze keuring is zij nu Elite merrie en geeft zij de veulens die zij al heeft voortgebracht bij Stal Stouwehof een enorme meerwaarde.
Enrico STH (San Remo x Jazz ) had Nicky Snijder als ruiter en mocht bij de 5-jarige paarden deelnemen.
(foto JacquelienVan Tartwijk)(foto Jacquelien Van Tartwijk)

 
 
 
 
Bijzonder is dat er dit jaar 3 veulens zijn geboren van onze AES-goedgekeurde hengst Boston STH
J-Lo STH                   Boston x Samba Hit               Merrie
Just Dance STH        Everdale x Tuschinski           Hengst
De kwaliteit van de veulens is bijzonder goed te noemen, ze gaan met hun moeders cq draagmoeders in de weide en zullen bij gezondheid op hun 3e jaar in training komen op stal Stouwehof.
 
 
 
 
 
Deze internationale wedstrijd werd Vankrack STH door hem voorgesteld in de Prix St George.
Met een schitterende score kon Yessin de 5e plaats opeisen. De 2e dag was de kür op muziek voor de 6 beste combinaties. Vankrack STH had veel geleerd de vorige dag, en Yessin kon hem goed geconcentreerd door de proef leiden. Met technisch scores van 72,25 bij 2 jury's en 71,50% bij een andere jury was dit voorlopig zijn persoonlijk record met Vankrack STH. Een geweldige 4e plaats was uiteindelijk Yessin's deel. Een mooie wedstrijd met veel belofte voor de komende Grand Prix, Vankrack STH is namelijk als de piaffe en passage aan het trainen en dat gaat hem met gemak af. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Top weekeinde tijdens ICNN Drachten
 
Denise Nekeman reed met Boston STH die hier zijn debuut had op een imponerende wedstrijd. Ondanks dat Boston onder de indruk was van de entourage reed Denise 2 keer naar een 4e plaats waarvan de 1e proef ook nog haar 2e A-kader score uit 2 wedstrijden. De finale kür op muziek was goed voor een 3e plaats. Dus al met al een prachtig resultaat.
 
 

 
 
 
 
 
 
Zussen Nekeman blijven winnen
Net als de laatste weken reed Young Rider Denise Nekeman, die in Groningen tandheelkunde studeert, de sterren van de hemel met Boston (v. Johnson). 'Toch nog ruimte voor verbetering', vond Nekeman toen ze haar punten (72.37%) op haar protocol zag. 'Dat was genieten wat de amazone liet zien. Ze reed vakkundig en met veel gevoel. We konden veel hoge punten geven', aldus Marleen Le Mat
 
Yessin Rahmouni bracht Dondersteen STH uit bij de 5-jarigen en haalde hier met een score van 75% een 2e prijs.
 
 
Denise en Jeanine hebben aan Boston en Vlingh twee getalenteerde paarden en ze waren dan ook behoorlijk aan elkaar gewaagd. Jurylid Hergen van Hall was uiterst positief over de proeven van beide amazones. Over winnares Denise zei hij: “Ze reed er heel fijn aan en had hem super scherp. Alles ging haar paard met gemak af.”
 
De 7 jarige zwarte hengst liet zich in 2 dagen van zijn beste kant zien met als hoogtepunt op zaterdag de kür op muziek die de doorslaggevende uitslag bracht. 
Stal Stouwehof heeft met deze als veulen aangeschafte zwarte krachtpatser een goede troef in handen. Boston STH was als 5 jarige al finalist en 4e prijs winnaar tijdens de wereldbeker jonge paarden in Verden (DTSL)Het vertrouwen in zijn kwaliteit is dermate hoog dat komend jaar de eerste nakomelingen van BOSTON STH ter wereld zullen komen bij Stal Stouwehof.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15 juli 2013
Voor een daverende verrassing tijdens het EK dressuur in Compiegne afgelopen week zorgde EK-debutante Jeanine Nekeman (16), uit Hasselt die haar 11-jarige Vlingh (v.Flemmingh) naar een percentage van 72.432% loodste. En darmee een bronzen medaille behaalde in het veld van 61 deelnemers uit 20 landen. 
Opnieuw was er voor Nederland eremetaal en wel voor Jeanine Nekeman, die haar Vlingh (v.Flemmingh) wederom dik voor elkaar had en het brons (72.921%) mee naar huis mocht nemen.Op 500ste punt pakte de EK-debutante bijna nog het zilver, dat nu was voor de Noorse Alexandra Gamlemshau Andresen, die Belamour (v.Belissimo) naar 72.974% stuurde. De Duitse juniore Johanna Pauline van Danwitz won eerder de landenproef en was in de individuele proef goed voor de gouden plak. Ze won goud met de geroutineerde Habitus (v.Hohenstein), waarmee Louise Luttgen al vele medailles won. 
 
 
 
 
 
Compiegne (KNHS) - Het EK-wedstrijdprogramma voor de Junioren in het Franse Compiegne ging vroeg in de middag van start. Maar liefst 61 internationale combinaties doen een gooi naar het felbegeerde eremetaal. Genspireerd door de goede prestaties van de collega-Young Riders gingen regerend EK-kampioene Dana Van Lierop en de debuterende Jeanine Nekeman aan de gang.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Vandaag is Accent naar de stallen van Anky gebracht en zal voorlopig eerst daar getraind worden onder de nieuwe amazone. wij wensen de nieuwe eigenaren veel succes met dit stabiele en werkwillige paard en zullen met interesse de resultaten internationaal volgen.
28 November 2012
 
 
 
 
 
 
Dondersteen STH ex aequo op de 2e plaats Subli cup
De beste 5 paarden van de finale mogen zich presenteren in die voorselectie.
26 Oktober 2012
Onze zwarte Ferro x Donnerhal is verkocht naar Amerika. "Bento" was zijn stalnaam en onder diverse stalruiters met als huidige berijder Nicky Snijder kon Fürst Ferro diverse overwinningen in de Z2 op zijn naam schrijven. Thuis was "Bento" al opgeleid voor de hogere klasses, en de series gingen hem dan ook goed af tijdens het uitgebreid testen voorafgaand aan de verkoop.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yessin Rahmouni was uiteindelijk 5e over de hele groep en Nicky Snijder kon een 3e plaats noteren met Dondersteen STH. De paarden worden nu voorbereid op de halve finale van deze belangrijke selectie voor de Wereldbeker jonge paarden in Verden (Dtsl) volgend jaar zomer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
9 Januari 2012
ICNN Drachten was een succesvol concours voor NextOne. Nadat op vrijdag met een deelnemersveld van 34 combinaties de overwinning was behaald met een score van 72,74% door Edward Gal met onze "Nekie" moest op Zondag de kur verreden worden.
 
 
 
 
 
 
 
Een bijzondere  ervaring rijker hebben wij Denzel STH en Deejay STH gelijk meegenomen om ze thuis hopelijk snel weer in hun oude goede vorm te krijgen middels training.
 
Denzel STH tonen. De afgelopen weken is er hard getraind, o.a. onder begeleiding van Henk Hammers en Johan Hamminga. Ook Chantal Visscher onze vaste groom heeft de hengsten middels longeren tussentijds goed getraind. Het hele team was dan ook aanwezig bij deze laatste test.
De hengsten werden na de verrichting middels een klinische keuring nog op het harde getoond.
 
 
 
 
 
Nieuw jasje past Veulenveiling Midden-Nederland goed
De familie Nekeman kocht drie veulens: een merrieveulen van Apache x Gribaldi voor 9.000 euro, een hengstveulen van Andretti x Lennard voor 12.500 en de veilingtopper Gambo (Uphil x San Remo). Deze knappe voshengst van de C. van Suijdam uit Emst bracht 25.000 euro op. 
 
 
 
 
 
 
Augustus 2011
Tijdens de paardendagen 2011 kon BOSTON na een intensief weekeinde in Verden zijn kunnen tonen.
 
 
 
Met een 9.2 voor de draf was hij de hoogste die dag voor dat onderdeel, helaas was de stap te gehaast  maar met een gemiddelde van 8,18 kon Boston zich toch als 10e rechtstreeks plaatsen voor de finale, daar mochten 15 paarden de definitieve rangorde bepalen.
Het publiek was zeer enthousiast en dat gaf Boston STH aanleiding om bij het verlaten van de baan zijn natuurlijke aanleg voor Piaffe en passage te tonen. Het publiek was uitzinnig en de commentaren achteraf waren duidelijk; dit is een Grand-prix paard in wording.
Op Dinsdag 9 Aug. zal Boston STH zich presenteren in de halve finale van de PAVO-cup.
 
 
 
 
 
BOSTON STH in de finale met Hans-Peter Minderhoud
 
 
 
 
 
 
 TCBeau Deux (Ravel x Gouverneur), Geert-Jan Raateland
Van 3 tot en met 7 augustus vindt in het Duitse Verden het Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden plaats. 
 
Onze elite merrie Belle Vurona heeft een mooi merrieveulen van Totilas op de wereld gezet.
Om 15.00 uur waarschuwde onze geboortemelder en konden we 2 hoefjes naar buiten zien steken, om 15.15 uur lag er een prachtig zwart veulen met 4 witte voetjes achter onze merrie.
Wij hopen met deze mooie merrie veel succes te hebben in de sport. 
 
 
 
 
April 2011
Tijdens de 2 selectiedagen voor de WM jonge paarden in Verden Augustus dit jaar zijn zo'n 30  5- en 6-jarige paarden gepresenteerd aan de selectie commissie bestaande uit Dhr Wim Ernes, Dhr Johan Hamminga en Dhr Gert v/d Hoorn.

 
 
 
 
Deejay in Den Bosch na 3e bezichtiging aangewezen voor verrichtingsonderzoek
Van de 16 Vivaldi nakomelingen die aangemeld waren zijn er nu uiteindelijk 4 doorverwezen.
 
 
 
 
 
Denzel (Tuschinski x Tango) toegevoegd aan hengstenbestand Stouwehof

 
 
 
 
Januari 2011
 
 
 
 
 
 
Dondersteen (Sorento x Jazz) doorverwezen naar 2e bezichtiging.
Onze beide hengsten stonden er goed voor , en zullen verder getraind worden voor de presentatie in Den Bosch begin Februari.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nieuwe troef voor Denise Nekeman
Denise die traint bij Nicole Werner zal de komende tijd onder begeleiding van Hans Peter en Nicole eerst rustig een combinatie moeten gaan vormen. Er is geen haast om op concours te gaan. De twee hebben een mooie tijd voor zich.
 
 
 
 
 
 
BOSTON STH overtuigd in finale PAVO-cup 4 jarige dressuurpaarden!
Hiermee was Boston in de finale van 25 paarden op een 5e plaats beland. Boston zal verder getraind worden door Denise en deze combinatie zal nog veel van zich laten zien.
 
Juli 2010
Blende Utopia was in een frisse bui tijdens het losrijden, daarbij verstapte ze zich en verloor ook nog een ijzer naar later bleek. Zij mag zich herkansen maar onze wedstrijd agenda laat dat helaas niet toe.
 
 
 
 
 
 
 
Tijdens de Centrale Keuring van het KWPN te Luttenberg was stal Stouwehof met 3 merries present.De merries Blende Utopia (v. Tuschinski), Belle Vurona (v. Furst Heinrich)  en Zamba Dream (v. Samba Hit)werden voorgesteld door Henk Hammers.De eindresultaten liegen er niet om:Blende Utopia is nu ster merrie  , Belle Vurona is nu Elite-merrie en Zamba Dream is nu eveneens Elite-merrie.Zamba Dream is momenteel drachtig van JAZZ en Belle Vurona is drachtig van TOTILAS.
 
 
 
 Ibop Warga: Hoogste score voor Zamba Dream17-06-2010
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint