Stal Stouwehof -

Eigen fokproduct I'm Perfect ingeschreven als dekhengst met mooi rapport

Zaterdag 21 Mei 2016 was de finale van het verrichtingsonderzoek bij het KWPN in Ermelo. Hier werden gedurende 70 dagen de aangewezen hengsten van de hengstenkeuring in februari getest en bereden. Uiteindelijk bleven 8 hengsten over en kon I'm Perfect (Zack x Fidertanz) met een totaal van 83,5 pt en een 3e plaats als  goedgekeurde hengst worden ingeschreven. In onderstaand keuringsrapport wordt e.e.a. toegelicht.

De volle broer van deze hengst is recent verkocht aan Anky van Grunsven en een volle zus is Elite merrie.

De hengst I'm Perfect zal nu eerst ter dekking staan bij Stal Brinkman in Twello. 


Blue Hors Zack was de derde zoon op rij van de keurhengst Rousseau (v.Ferro) die kampioen werd op de KWPN Hengstenkeuring. Hij werd voor een topbedrag verkocht naar Denemarken en zette daar vervolgens een eigen foklijn op. Blue Hors Zack is momenteel één van de meest succesvolle fokhengsten in Denemarken. Zijn zoon Golden Gate werd eerder al bij het KWPN goedgekeurd, met I’m Perfect STH komt er wederom een zoon via het KWPN beschikbaar. Diana II is een dochter van Fidertanz, via Fidermark een kleinzoon van de invloedrijke stempelhengst Florestan I. 

De overgrootvader van I’m Perfect STH aan moederskant is Rubin-Royal, zelf succesvol op het hoogste niveau in de sport, net als zijn wereldberoemde vader Rohdiamant. Hiermee heeft I’m Perfect STH het bloed van meerdere hengsten die op de WBFSH-rankings voor de best verervende dressuurhengsten staan – Ferro (7), Jazz (3), Florestan I (6), Rubin Royal (8) - door zijn aderen stromen. Zijn overgrootvader Don Schufro – winnaar teambrons op de Spelen van 2008 - heeft veel goede nakomelingen gebracht, zoals Weihegold van Isabell Werth. Onderzoekrapport: I’m Perfect STH is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. 

De hengst is ongecompliceerd, geconcentreerd op de ruiter en had bij elke training zeer veel bereidheid tot werken en liet zich optimaal bewerken. De stap is zuiver, goed door het lichaam en goed tot zeer goed van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig en ruim voldoende tot goed van ruimte. De draf zou iets meer schoudervrijheid mogen hebben. Het achterbeen treedt goed onder en heeft veel dragend vermogen. De galop is bergop, lichtvoetig met veel ruimte en veel tot zeer veel gedragenheid. I’m Perfect STH beweegt met een goed achterbeengebruik, veel tot zeer veel souplesse, zelfhouding en balans. De hengst heeft veel aanleg tot sluiten. Als dressuurpaard heeft I’m Perfect STH veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel. Stalgedrag: Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal. 

Fok/aanparingsadvies: I’m Perfect STH kan rijdbaarheid, instelling en het vermogen tot sluiten/verzamelen aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen. Informatie over onder meer exterieur en de moederrapportage vindt u in de KWPN Hengstendatabase op www.kwpn.nl. stap x2 draf x2 galop x2 souplesse houding & balans rijdbaarheid en instelling aanleg als dressuur- paard.

Stap 8,5    draf 7,5   galop 8,5  souplesse 8,5  rijdbaarheid/instelling 9  aanleg 8,5   TOTAAL 83,5 punten

Genoomwaarde 104. Deze hoge waarde was de op een na hoogste van deze groep hengsten.

Deze hengst staat ter dekking bij Stal Brinkman te Twello  

 
Je dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.
i'mperfect
I'm Perfect hengstenshow Brinkman

Hengstenshow Stal Brinkman  Twello 
17 April 2017

Deze foto genomen tijdens de hengstenshow, I'm Perfect gedroeg zich voorbeeldig in de ring met alle publiek eromheen. Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint